3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα! Συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη και απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη

Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, που έγινε την Κυριακή 30 Μαΐου, πήρε ομόφωνα απόφαση για απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις μας, το ΠΑΜΕ, τόσο καιρό καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να παρθεί απόφαση για κοινή ημερομηνία απεργίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις συνδικάτων για απεργία στις 3 Ιούνη, μόλις χθες η ηγεσία της ΓΣΕΕ πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου, με τις γνωστές ταχτικές κωλυσιεργίας και υπονόμευσης.

Επειδή η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για την επιτυχία της απεργίας και όχι το παιχνίδι των ημερομηνιών, που θέλουν κάποιες δυνάμεις να επιβάλλουν, αναπροσαρμόζουμε την απεργιακή κινητοποίηση και τη μεταφέρουμε, μαζί με όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στις 10 Ιουνίου.

Αν και πολλές δυνάμεις δεν έχουν κουνήσει το μικρό τους δαχτυλάκι έως τώρα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, εμείς δίνουμε τη μάχη με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αξιοποιούμε τον χρόνο για την οργάνωση της. Η επιτυχία της θα καθορίσει και την κλιμάκωση της πάλης ώστε να μην κατατεθεί, να μην ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα. Μαζί μ’ αυτό, να καταργηθούν και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλλει την εργασιακή ζούγκλα που όλοι γνωρίζουμε, για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας.

Προχωράμε στις 3 Ιούνη σε συλλαλητήριο στις 7μμ στα Προπύλαια

Παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με αύξηση ωρομισθίου και κατώτατου μισθού, αναγνώριση ειδικότητας και προϋπηρεσίας.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχέδιου Χατζηδάκη, την κατάργηση του ν.Κεραμέως και όλων των αντεργατικών νόμων, που δυσχεραίνουν την προσπάθεια για υπογραφή ΣΣΕ και διαλύουν τις ζωές μας. Δεν πάμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενισχυτική διδασκαλία.

ΔΤ_Απεργια10Ιούνη.docx

Κύλιση προς τα επάνω