3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη της αγωνίστριας εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου Κρήτης.

Η Ελένη Παπασταύρου, που υπηρετεί στο 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, δέχθηκε αναφορά από τη Διευθύντρια του σχολείου της, επειδή εναντιώθηκε στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας να ανατρέπει μονομερώς τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων. Η αιτιολογία της αναφοράς ήταν … «αναξιοπρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά»! Κατόπιν τούτου, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού, επιδεικνύοντας αντίστοιχη αυταρχική συμπεριφορά και προσπάθεια τρομοκράτησης, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλου» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ως εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί που δεχόμαστε συχνά τον εκβιασμό και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη συνάδελφο και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάψει κάθε συνδικαλιστική δίωξη, κάθε μεθόδευση από την κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την εργοδοσία, με σκοπό να φιμωθεί η φωνή του εκπαιδευτικού και να αποτραπεί κάθε αγωνιστική δράση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 14:00 στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΛΕΝΗ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω