3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 9/3

Όταν λίγες μέρες πριν χαριεντίζονταν οι κυβερνητικοί εταίροι μαζί με τους επιχειρηματίες για τη συμφωνία με την Τρόικα, το ΠΑΜΕ σήκωνε στους χώρους δουλειάς την ανάγκη η εργατική τάξη να προχωρήσει σε πανεργατική απεργία και πίεζε τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση για τις 9 Απρίλη.  Όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πανηγύριζε ότι με τη συμφωνία αυτή το μνημόνιο τελειώνει και τέρμα τα νέα μέτρα, το ΠΑΜΕ καλούσε κάθε εργαζόμενο σε επαγρύπνηση, έκανε σαφές ότι νέα επώδυνα μέτρα έχουν αποφασιστεί, ότι είτε με μνημόνιο είτε χωρίς, οι ανάγκες της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου συνεχώς θα επιτάσσουν τη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις του.

Τώρα η κυβέρνηση άρον άρον καταθέτει για ψήφιση πολυνομοσχέδιο που προβλέπει μπαράζ νέων αντεργατικών μέτρων: κατάργηση της προϋπηρεσίας και κάθε επιδόματος στον κατώτερο μισθό από το 2017, κόψιμο μέχρι τότε κατά 50% των τριετιών στους ανέργους που βρίσκουν δουλειά, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε διάφορες περιοχές, παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, επιπρόσθετη κατάργηση κοινωνικών πόρων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κατασχέσεις σε βάρος αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, επέκταση του δουλεμπορίου στο Δημόσιο μέσω των «εταιρειών ενοικίασης». Ακόμα προβλέπονται νέες ευνοϊκές για τους τραπεζίτες διατάξεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση, στρώνεται το έδαφος για την επέλαση του κεφαλαίου σε νέα πεδία με την απελευθέρωση σε μια σειρά επαγγέλματα που έρχεται να συνθλίψει επιπλέον τους αυτοαπασχολούμενους.

Πακέτο με το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση περνάει και την εγκύκλιο που μεταφέρει τα εργασιακά θέματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το Υπουργείο παιδείας στο Υπουργείο Εργασίας και ήδη βρίσκεται υπό αναστολή από το ΣτΕ. Βάσει αυτής της ρύθμισης δίνεται τη δυνατότητα στους σχολάρχες να συμπιέζουν τους μισθούς σε εξευτελιστικά επίπεδα, να καταργούν επιδόματα, να κάνουν κατά το δοκούν το ωράριο εργασίας λάστιχο, να απολύουν δίχως να δίνουν λογαριασμό στο αρμόδιο συμβούλιο εκπαίδευσης και να μην αποζημιώνουν. Ανοίγει πράσινο φως στους σχολάρχες να επωφεληθούν και από τις ομαδικές απολύσεις που η κυβέρνηση προωθεί, αποθρασύνοντάς τους να επιβάλουν καθεστώς άκρατης τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Έχεις αποκτήσει εμπειρία. Όσο δεν οργανώνουμε την πάλη μας απέναντί τους, Κυβέρνηση και ΕΕ δεν θα σταματήσουν να θεσμοθετούν υπέρ του κεφαλαίου μέχρι να μας φέρουν στα κατώτερα επίπεδα επιβίωσης.

Τώρα σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο το σχολείο, φροντιστήριο το φροντιστήριο, ΙΕΚ το ΙΕΚ ξεσηκωνόμαστε. Ισχυροποιούμε το ταξικό σωματείο μας, γινόμαστε η φωνή και το στήριγμά του παντού στον κλάδο. Γυρνάμε την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που όχι μόνο δεν προετοιμάζει την απεργία στις 9 Απρίλη, αλλά πανηγυρίζει και για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ που παγιώνει τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις εξαθλίωσης.

Πυκνώνουμε τις γραμμές του ΠΑΜΕ και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα, τη συμφωνία μας να τραβήξουμε τον αγώνα σε ταξική κατεύθυνση σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μέχρι την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 30/3 στις 19:00 στην Ομόνοια

ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο και τη ψήφισή του από τη βουλή.

Δεν χάνουμε χρόνο από τη μάχη της προετοιμασίας της 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 9 Απρίλη.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 10:00 στην Ομόνοια

Κύλιση προς τα επάνω