3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ξεσηκωμός ενάντια στο νόμο που διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Τρίτη 18 Φλεβάρη, στις 18:00, στην Ομόνοια.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία.

Ο νέος νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών σχεδιασμών για την Υγεία και τη κοινωνική ασφάλιση που έχουν δρομολογηθεί από κυβέρνηση και ΕΕ. Έχει στόχο το πετσόκομμα των όποιων δωρεάν παροχών Υγείας έχουν απομείνει μέχρι σήμερα, να στρωθεί το έδαφος για νέα επέλαση του κεφαλαίου στο σβέρκο του λαού σε ό, τι αφορά το δικαίωμά του στην Υγεία. Γι αυτό πετάει στη διαθεσιμότητα, δηλαδή στην ανεργία, χιλιάδες υγειονομικούς, κλείνει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς κάλυψη πρωτοβάθμιας υγείας.

Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων η υπεράσπιση του δικαιώματός μας για σύγχρονες, υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένες δημόσιες και δωρεάν παροχές Υγείας για όλους χωρίς εξαιρέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ο νέος νόμος, συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία προφανώς δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους υγειονομικούς. Διαμορφώνει τους όρους ώστε όλοι οι εργαζόμενοι με τσακισμένα δικαιώματα να στοιχίζουμε ακόμα πιο φθηνά στα αφεντικά και το κράτος τους. Και εκεί που μας χρωστάνε να φορτωθούμε εξολοκλήρου τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλισής μας γιατί αυτό προτάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία.

Τώρα με το ΠΑΜΕ να δώσουμε απάντηση στην πολιτική του κεφαλαίου: Να μην απολυθεί κανένας νοσηλευτής, κανένας γιατρός, να μην κλείσει καμία μονάδα Υγείας. Να καταργηθούν κάθε είδους πληρωμές των ασθενών. Καμιά επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Να υποχρεωθεί κάθε εργοδότης για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 18 Φλεβάρη, στις 18:00 στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση στις 17:30 στα Χαυτεία.

Κύλιση προς τα επάνω