3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Οι ιδιοκτήτες σχολείων απαξιώνουν τους οδηγούς και συνοδούς των λεωφορείων τους

Το ΔΣ του σωματείου μας απέστειλε πρόσφατα πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες σχολείων για να συζητηθεί η σύμβαση εργασίας, που έχουμε καταρτίσει για τους οδηγούς και τις συνοδούς σχολικών λεωφορείων.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία,  τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων αρνήθηκαν κάθε διαπραγμάτευση με το σωματείο μας, επικαλούμενα αστείες δικαιολογίες, όπως ότι αναγνωρίζουν ως αντιπρόσωπο των οδηγών και των συνοδών την ΟΙΕΛΕ (την ομοσπονδία εκπαιδευτικών λειτουργών), ή τη ΓΣΕΕ, γιατί προφανώς μπορούν να τα βγάλουν πέρα ευκολότερα με τον κοινωνικό εταιρισμό των εργοδοτικών. Στην πραγματικότητα, ελλείψει πραγματικών κωλυμάτων, προέβαλαν αυτές τις προφάσεις για να αποφύγουν τον διάλογο, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι, σε επίπεδο Αττικής, το σωματείο μας είναι αυτό που εκπροσωπεί τους συναδέλφους οδηγούς και συνοδούς.

Καλούμε όλες και όλους τους συνοδούς και οδηγούς σχολικών λεωφορείων να έρθουν σε επαφή το σωματείο μας και να πάρουν μέρος στις δράσεις που θα προγραμματιστούν για να ασκηθεί πίεση στους εργοδότες. Ήδη μέσα από τον αγώνα που δίνουν πρωτοπόροι συνάδελφοι και με την στήριξη του σωματείου, έχουμε καταφέρει κάποιοι σχολάρχες να μετατρέψουν τις συμβάσεις οδηγών και συνοδών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Επίσης, μετά από διεκδικήσεις συναδέλφων σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο, η εργοδοσία υποχώρησε στην απαίτησή της να πιάνουν τιμόνι οι οδηγοί εκτός ωραρίου και να είναι εκτεθειμένοι αν συμβεί κάποιο ατύχημα. Οι περισσότεροι σχολάρχες πληρώνουν βαρέα ένσημα γιατί ξέρουν ότι οι άδικες μεθοδεύσεις θα καταρρεύσουν και στα δικαστήρια. Όποια κι είναι όμως, η απόφαση της δικαιοσύνης, έχει φανεί ότι μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις, με το σωματείο μπροστά, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας για συνοδούς και οδηγούς σχολικών λεωφορείων.

Οι σχολάρχες πιέζονται από τις ανάγκες για οδηγούς που συνεχώς μεγαλώνουν. Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να τους πιέσουμε με την δράση μας.

Υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (8ωρο).
  • Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Κατοχύρωση τριετιών.
  • Καθορισμό καθηκόντων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

=Σύμβαση_Οδηγών_Συνοδών.pdf

Κύλιση προς τα επάνω