3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων δεν είναι αναλώσιμοι! Προετοιμάζουμε την συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 10

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου, μέλη του σωματείου κρεμάσαμε πανό- κάλεσμα σε κεντρικά σημεία διέλευσης σχολικών λεωφορείων προπαγανδίζοντας την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, κόντρα στην απαράδεκτη πράξη του Υπουργείου Εργασίας να εξαιρέσει  από τα βαρέα τους οδηγούς στα σχολικά λεωφορεία.

Είναι εργαζόμενοι που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των επιχειρήσεων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Μαζί με τις συνοδούς είναι επιφορτισμένοι με την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς τις εκπαιδευτικές μονάδες. Η δουλειά τους απαιτεί υπευθυνότητα και τη δεξιότητα ανάπτυξης της στοιχειώδους σχέσης εμπιστοσύνης και φροντίδας απέναντι σε μαθητές.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν πρώτες βοήθειες να είναι εκπαιδευμένοι για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης. Κάνουν ιατρικές εξετάσεις κάθε 2 χρόνια και δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης κάθε 5 χρόνια για να οδηγούν το σχολικό λεωφορείο. Δουλεύουν κυριολεκτικά με μισθούς πείνας, με 9μηνες συμβάσεις που οδηγούν στην υποχρεωτική ανεργία τους θερινούς μήνες. Η εργοδοσία τους θεωρεί αναλώσιμους, δουλεύοντας με μειωμένο ωράριο (18-35 ώρες τη βδομάδα) και πετσοκομμένες ασφαλιστικές εισφορές (λειψά ένσημα).

  • Πολεμάμε την οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε με ισχυροποίηση των δυνάμεών μας!
  • Ως μια γροθιά οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη, να γίνουμε η φωνή του σωματείου σε κάθε σχολείο!

ΔΤ_οδηγοί.docx

Κύλιση προς τα επάνω