3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Οι σχολάρχες οργιάζουν σε δρόμο ανοιχτό με τα σκυλιά δεμένα!

Συνάδελφοι/σσες,

Μόλις ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Pierce) στην Αγία Παρασκευή, αντιπροσωπεία του σωματείου μας προώθησε τις καταγγελίες για το συγκεκριμένο σχολείο στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ Β Αθήνας).

Σύμφωνα με καταγγελίες,  παρά τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών το σχολείο επιβάλλει την αναμετάδοση του μαθήματος μέσα από τις τάξεις εφαρμόζοντας εκβιαστικά την άθλια τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση. Παρότι σπάνε τα τμήματα σε ζώνες παρακολούθησης εντός εβδομάδας, προγραμματίζουν το ένα τμήμα να παρακολουθεί το μάθημα δια ζώσης όταν είναι η μέρα του και το άλλο την αναμετάδοση και αντίστροφα. Οι όροι αναμετάδοσης, όπως περιγράφονται, είναι γελοία αντιπαιδαγωγικές. Επιπλέον όσοι συνάδελφοι αντέδρασαν δέχτηκαν εξωφρενικές πιέσεις προκειμένου να μπουν στην αίθουσα με τους όρους που επιβάλλει ο σχολάρχης.

Για τα παραπάνω η ΔΔΕ ήταν ενήμερη και μετά βίας μπήκε στον κόπο να μας δεχτεί.

Ξεκαθαρίσαμε πως η πρακτική του σχολείου αφενός έρχεται σε αντίθεση με όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και αφετέρου δεν είναι καν σύννομη. Όταν ζητήσαμε ενημέρωση για το πως σκοπεύουν να ενεργήσουν σχετικά με αυτό, απάντησαν αναμασώντας τα λόγια τους πως ούτε μπορούν ούτε χρειάζεται να κάνουν κάτι. Μάλιστα τους έκανε εντύπωση που κάναμε καταγγελία εφόσον “το σχολείο κάνει ότι προβλέπεται”… 

Φαίνεται δε γνωρίζουν οι αρμόδιοι (και η ίδια η Διευθύντρια Εκπαίδευσης) πως ακόμα και οι οδηγίες του Υπουργείου (17/5/2020) μιλούν για δυνατότητα και όχι για υποχρεωτική εφαρμογή. Για τους σχολάρχες όμως το  «δύναται να πραγματοποιείται» γίνεται εντολή και καταπάτηση κάθε δικαιώματος επιλογής του εκπαιδευτικού.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, το κράτος να σωπαίνει όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, όμως αυτή τη φορά ξεπερνά κάθε όριο εφόσον εκθέτει αγρίως ακόμη και τα παιδιά.

Πάει πολύ να δίνουν έδαφος σε ακραία αντιπαιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας. Πάει πάρα πολύ να επιτίθενται σε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, με το πρόσχημα της ισοτιμίας όταν δεν έχουν κάνει το παραμικρό για την πραγματικά ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση τόσα χρόνια. Πάει ακόμη περισσότερο να κάνουν τα στραβά μάτια όταν όλα τα παραπάνω οι σχολάρχες τα επιβάλλουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Αν μη τι άλλο το υπουργείο και οι ΔΔΕ πρέπει να έχουν την ευθύνη για κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα. Είναι απαράδεκτο να αφήνουν τα επιχειρηματικά κριτήρια να καθορίζουν το πως θα γίνεται το μάθημα ή να επιτρέπουν σε άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ρωτάμε λοιπόν ευθέως, τελικά ποιος έχει τον πρώτο λόγο για την εκπαίδευση στη χώρα; Το Υπουργείο Παιδείας και οι υφιστάμενοι φορείς του ή οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και οι σύνδεσμοί τους;

Καλούμε την ΟΙΕΛΕ και το σωματείο εργαζομένων του σχολείου να στηρίξουν έμπρακτα τους συναδέλφους που αρνούνται να εφαρμόσουν την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων τους. 

Καμία κάμερα στα σχολεία!

Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές συνθήκες!

ΔΤ_ΔΔΕ_Pierce.docx

Κύλιση προς τα επάνω