3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11πμ

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

 στις 27 Νοέμβρη

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συντονίσαμε τις δυνάμεις τους και συμμετείχαμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Όλοι οι εργαζόμενοι, με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούμε στα ιδιωτικά σχολεία, στα Φροντιστήρια, στα ΙΕΚ, να μπούμε μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

 Όλοι και όλες στην Πανελλαδική – Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λίγες μέρες πέρασαν από τη νέα άθλια παρέμβαση των εργοδοτών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO), μέσω του εργοδοτικού ψευτο-σωματείου που έχουν στήσει εδώ και χρόνια και των «εκλογών-παρωδία» που οργάνωσαν στα κρυφά, με στόχο να συνεχιστεί το αίσχος των 3,52€ ωρομίσθιο για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αντιμετωπίζουμε μειώσεις μισθών, απλήρωτη δουλειά, εργοδοτική τρομοκρατία, απολύσεις. Οι νέοι συνάδελφοι βαφτίζονται ξαφνικά “ωφελούμενοι”, δουλεύουν σαν αναλώσιμοι στο σκλαβοπάζαρο των «voucher» με μισθό πείνας και χωρίς δικαιώματα. Ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος από εμάς είμαστε άνεργοι που δεν δικαιούμαστε ούτε καν αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Όλα τα παραπάνω, δεν είναι μια μεμονωμένη πρακτική κάποιων εργοδοτών. Αυτοί είναι οργανωμένοι στις ενώσεις τους, στήνουν μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων, έχουν τις κυβερνήσεις και τους νόμους με το μέρος τους.

Απέναντι σε όλα αυτά, μία είναι η απάντηση:

Να οργανωθούμε κι εμείς στα σωματεία μας! Οργανωμένοι αυτοί, οργανωμένοι κι εμείς!

Να σκεφτούμε: που οδήγησε και οδηγεί η λογική  του «να μη χάσω κι άλλα», «καλύτερα λιγότερα παρά να τα χάσω όλα». Πού έχει βγάλει αυτή η υποχώρηση; Μόνο σε άλλη υποχώρηση, κι άλλο χάσιμο δικαιωμάτων. Η λογική του «μικρότερου κακού» μόνο τα χειρότερα έχει φέρει για μας. Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζόμαστε, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν, θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας. Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.

Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.

Δεν περιμένουμε “σωτήρες”! Αφήνουμε στην άκρη τις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, του συνδικαλισμού της διαχείρισης. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει

Ξεπερνάμε τον φόβο, οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας σωματείο, κάνουμε το βήμα και απεργούμε. Διεκδικούμε:

  • Να υπογραφεί εδώ και τώρα Συλλογική Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας!  Μαζικούς διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.
  • Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 

στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11πμ

(προσυγκέντρωση σωματείου 10:30 στα Χαυτεία)

Κύλιση προς τα επάνω