3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 π.μ.

Τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης, εδώ και μια εβδομάδα, χιονόπτωσης, οι εργαζόμενοι έζησαν μαρτυρικές στιγμές. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς διακόπηκαν, δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία ήταν απροσπέλαστοι, χιλιάδες νοικοκυριά εν μέσω ψύχους είχαν κομμένο ρεύμα και εργαζόμενοι είχαν εγκλωβιστεί σε εργασιακούς χώρους.

Την ίδια ώρα, μαθητές που αγωνιούσαν για την κατάσταση των γονιών τους, που ήταν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, καλούνταν να κάνουν … τηλεκπαίδευση!

οι φροντιστηριάρχες άσκησαν πιέσεις για τηλεκπαίδευση, χωρίς βέβαια ποτέ να ρωτήσουν για τον τεχνικό μας εξοπλισμό και θεωρώντας δεδομένο ότι είναι ατομική μας ευθύνη, αλλά και παραβιάζοντας την επίσημη αργία.

Έπρεπε να επιμένουμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία, με παρεμβάσεις του συλλόγου μας, για να τηρηθεί από πολλά φροντιστήρια η αργία, ενώ η ανυπαρξία της επιθεώρησης εργασίας και των κρατικών φορέων ελέγχου επιτρέπει ουσιαστικά η κάθε φροντιστηριακή επιχείρηση να κάνει ότι καταλαβαίνει. Έπρεπε όμως να επιμείνουμε, με παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση από δεκάδες συνδικάτα, και για να καταβληθούν τα ωρομίσθιά μας κανονικά για αυτές τις δύο μέρες, όπως και ανακοινώθηκε τελικά από το υπουργείο εργασίας.

Για μια ακόμα φορά, αποκαλύφθηκε η «γύμνια» του κράτους και της τοπικής διοίκησης, απέναντι σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Γι’ αυτή την εξοργιστική πραγματικότητα φταίει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αποψίλωσε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για να μη καιγόμαστε στις φωτιές, να μη πλημμυρήσουμε στις πρώτες βροχές και να μην αποκλειόμαστε στα αναμενόμενα χιόνια.

Τα απαραίτητα σύγχρονα έργα που έχει ανάγκη ο λαός μας σήμερα  για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δεν πραγματοποιούνται, καθώς δεν αποδίδουν τα κέρδη που θέλουν μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και λοιποί μεγαλο-επιχειρηματίες.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι μόνο η οργάνωση των εργαζομένων, η συσπείρωσή μας στο σωματείο μας μπορεί να βάλει φραγμό στην τραγική αυτή κατάσταση, να απαιτήσει λύσεις.

Γι’ αυτό καλούμε σε συστράτευση με σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής, για να διαδηλώσουμε απαιτώντας:

  • Άμεσα μέτρα κι έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για την προστασία της ζωής των πολιτών.
  • Κατάργηση των διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Ασφαλή λειτουργία των σχολείων με κατάλληλες κτιριακές υποδομές, θέρμανση και καθαριότητα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ-στις-29-1-2022.doc

Κύλιση προς τα επάνω