3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι & όλες στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Ιούνη στις 7μμ στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα, κάθε συνάδελφο στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε από κοινού τους όρους της συλλογικής μας σύμβασης, τη δική μας πρόταση προς στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, με βάση τις δικές μας ανάγκες, για δουλειά με δικαιώματα.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα χρόνια που έχουν περάσει έχουν καταπατηθεί εργασιακά δικαιώματα, έχουν καταργηθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, έχει καθηλωθεί ο κατώτατος μισθός με κριτήρια που αφορούν στην κερδοφορία των επιχειρήσεων συνολικά και όχι εμάς.

Για να μπορέσει κανείς να μαζέψει ένα εισόδημα που να μην τελειώνει πριν το τέλος του μήνα, θα πρέπει να υπομείνει ωράρια τρέλας, με ελάχιστο προσωπικό χρόνο για ξεκούραση ή ότι άλλο. Ακόμη κι έτσι, τα βάρη της ΔΕΗ, οι τιμές στο σούπερ μάρκετ, οι πανάκριβες μετακινήσεις, το εξανεμίζουν. Πληρώνουμε τα αυξημένα ενοίκια ή ανάλογους φόρους για το σπίτι μας. Μέσω της φορολογίας, συνεχίζουμε να πληρώνουμε και τα κόστη των υπέρογκων εξοπλιστικών προγραμμάτων, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλειά μας.

Από την άλλη, ο καθένας βλέπει πόσο αυξάνεται συνεχώς η πελατεία των φροντιστηρίων, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή μιας σειράς αντιπαιδαγωγικών μέτρων, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ή η Τράπεζα Θεμάτων.

Ξέρουμε πως συνολικά οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων έχουν στη διάθεσή τους όλο το νομικό πλαίσιο, που θα εξασφαλίσει την κερδοφορία τους, όπως ο νόμος Χατζηδάκη στο σύνολό του, η τηλεργασία και ειδικότερα η πρόσφατη τροπολογία που κατοχυρώνει και με τη βούλα του νόμου τη δουλειά Κυριακές κι αργίες στα φροντιστήρια.

Πρέπει τώρα να μπουν σε πρώτο πλάνο οι δικές μας ανάγκες.

Είναι η ώρα, λοιπόν, να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας ώστε να υπάρχει στον κλάδο συλλογική σύμβαση εργασίας. Με αυτή να ορίζεται το πλήρες ωράριο στις 21 ώρες την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς και βασικό ωρομίσθιο 11,58€ μικτά, κατ’ αναλογία του μηνιαίου μισθού που να διαμορφώνεται στα 973€ (825€ βασικός μισθός, αυξημένος κατά 18% επίδομα πτυχίου ή άδειας διδασκαλίας).

Να ορίζονται πρόσθετα επιδόματα για μεταπτυχιακές σπουδές, εργασία στο σπίτι, διορθώσεις διαγωνισμάτων κ.α.

Να προστατεύονται οι συναδέλφισσες που γίνονται μητέρες. Συνολικά να προστατευόμαστε από την απόλυση του καλοκαιριού, να μην ξεκινάμε τη νέα χρονιά από το μηδέν.

Μαζί με αυτά απαιτείται τώρα η κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

Είναι πολλά τα συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που  δε συμβιβάζονται με το άδικο,  που αρνούνται να υποταχθούν στο μέλλον της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, που αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και που μαζί τους έχουμε συναντηθεί στις μεγάλες απεργίες, στους αγώνες για τις συλλογικές συμβάσεις, για το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στη συνέλευση του σωματείου, να φέρει τη δική του πείρα, τον δικό του προβληματισμό, να συμβάλλει στη διαμόρφωση της σύμβασης, ώστε να πιάσουμε ακόμη καλύτερα τις διαμορφωμένες ανάγκες μας.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα

όπλο μας η αλληλεγγύη!

 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας

 Πέμπτη 16 Ιουνίου

στις 19:00 στο Συνδικάτο Οικοδόμων

(Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Κάλεσμα_ΓΣ_160622.pdf

Κύλιση προς τα επάνω