3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

«Δεν ανοίγουμε σήμερα δε δουλεύουμε γιορτή έχουμε

ξόδι έχουμε κόκκινα πουκάμισα κόκκινα γαρίφαλα.

Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν»

(Γιάννης Ρίτσος)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή. Οι εργοδότες -και το πολιτικό προσωπικό τους- για δεκαετίες μάταια προσπαθούν να αλλοιώσουν το πραγματικό περιεχόμενο της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ. Αυτό φοβούνται εργοδότες και Κυβέρνηση και προσπαθούν να την μετατρέψουν σε «μεταφερόμενη αργία». ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.

Η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρίσκει όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τον κλάδο μας να δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τρικομματική Κυβέρνηση- εργοδοσία – ΕΕ-Τρόϊκα. Σχολάρχες και φροντιστηριούχοι καταργούν ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, παροχές και δικαιώματα στους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχουν καταγγείλει όλες τις συμβάσεις, εκβιάζουν και τρομοκρατούν με ατομικές συμβάσεις και μισθούς πείνας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Να κάνουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής μας. Να Πυκνώσουμε τις γραμμές του κλαδικού μας σωματείου, να μπούμε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο μας. Να βροντοφωνάξουμε πως “δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε”.

Σήμερα χρειάζεται κίνημα που θα πετάξει από πάνω του τα παραπλανητικά συνθήματα για δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, για πιο ανθρώπινη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, καμιά αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων, έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, που θα φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή τα μονοπώλια. Κίνημα που θα στέκεται κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΟΙΕΛΕ.

Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αιτήματα που πρέπει να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στη ζωή των σωματείων, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια και σε όλους του χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Χρειάζεται τώρα αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Διεκδικούμε:

ü      Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στις αποδοχές μας, που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες που έχουμε

ü      Καμία εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου τομέα στα Ιδιωτικά Σχολεία

ü      Ουσιαστική προστασία των ανέργων, επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 460 ευρώ ως βάση για μία γενναία αύξηση

ü      Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους

ü      Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ü      Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. με το ΠΑΜΕ (προσυγκέντρωση του σωματείου στις 10:00 στα Προπύλαια)

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Κύλιση προς τα επάνω