3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Φ.Ε ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/7, 17:45 ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Μετά την πετυχημένη και με παλμό κινητοποίηση που πραγματοποιήσε το Σωματείο μας την προηγούμενη Πέμπτη έξω από το φροντιστήριο του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΦΕ και Πρόεδρου του ΣΕΦΑ, κ. Βαφειαδάκη, ο τελευταίος υποχρεώθηκε να δεχθεί την πραγματοποίηση συνάντησης του ΔΣ ττης ΟΕΦΕ με το Σωματείο μας για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι θα συμφωνήσουμε στην υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης στη συναντησή αυτή, εντούτοις είναι ένα βήμα που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να εκφραστεί η διάθεση για αγώνα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση προκειμένου να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους εργοδότες. Ταυτόχρονα είναι ένα παράδειγμα για το ότι οι δράσεις του Σωματείου έχουν απτα αποτελέσματα και στο βαθμό που κινητοποιούνται ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι αγκαλιάζοντας και συμμετέχοντας ενεργητικά στις πρωτοβουλίες του, μπορούμε οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς των εργοδοτών, να επιβάλλουμε ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις.
Γι αυτό δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με αφορμή και τη συνάντηση αυτή.
Όλοι την Πέμπτη 11/07 στις 17:45 στην πλατεία Κάνιγγος για να ακολουθήσει κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΟΕΦΕ στην Αθήνα, Σόλωνος 142.
Όμως κανένας αγώνας δεν φέρνει αποτελέσματα όσο δε συμπορεύεται με τους υπόλοιπους εργαζομένους που χτυπιούνται από την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαιοκρατών, όσο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κλάδου ως κομμάτι της γενικότερης επίθεσης του κεφαλαίου, όσο δεν εκφράζει έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους είναι τα πρώτα θύματα των κάθε φορά βάναυσων αντεργατικών μέτρων. Γι αυτό και αμέσως μετά συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που πετάει στο δρόμο χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους μέσω της παράδοσης δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους, που υπονομεύει τον ΕΟΠΠΥ και περικόπτει παροχές υγείας και συντάξεις, κάνει το χρόνο εργασίας λάστιχο στα χέρια των εργοδοτών, καταργεί κάθε περιορισμό στις απολύσεις, θεσμοθετεί το lock out και μεθοδεύει νέες μειώσεις στους μισθούς.
Όλοι την Πέμπτη 11/07/13 στις 20:00 στο Σύνταγμα στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στα Προπύλαια στις 19:30.

Κύλιση προς τα επάνω