3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΟΛΟΙ στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία για την 41η επέτειο του ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973.

Όλοι σήμερα, Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με αφορμή τη 41η επέτειο του ξεσηκωμού του λαού και της νεολαίας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, στο επίκεντρο του οποίου ήταν η κατάληψη του Πολυτεχνείου.
Μπορεί να άλλαξε η μορφή άσκησης της εξουσίας από τη δικτατορία στην αστική δημοκρατία, η εξουσία όμως χέρια δεν άλλαξε. Η ισοπέδωση της ζωής και των δικαιωμάτων μας οφείλεται στην δικτατορία του κεφαλαίου, στους νόμους και τα μέτρα του πολιτικού του προσωπικού για να περισωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Η εργοδοτική τρομοκρατία παραμένει στους χώρους δουλειάς και όταν χρειάζεται η συνδρομή της κρατικής καταστολής, παρέχεται στους εργοδότες αμέριστα. Οι απεργίες ποινικοποιούνται, εργοδοτικά σωματεία χρίζονται από τη δικαιοσύνη αντιπροσωπευτικά, τα ΜΑΤ σε κάθε ευκαιρία ξυλοφορτώνουν όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.
Στα πλαίσια της ίδιας ακριβώς πολιτικής υπηρέτησης του κεφαλαίου, η κυβέρνηση πλασάρεται στους ενδοϊμπεριαλιστκούς ανταγωνισμούς παζαρεύοντας τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο του λαού, συνδιαλέγεται με τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας που αιματοκυλά το λαό στις ανατολικές περιοχές της χώρας, συνεργάζεται με τη κυβέρνηση του Ισραήλ που αιματοκυλά για δεκαετίες των παλαιστινιακό λαό, προσδένεται περισσότερο στο ΝΑΤΟ για να μετάσχει στη μοιρασιά της πίτας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενέργειες που εμπλέκουν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες, πόυ όπως και τότε, επί δικτατορίας, ενταφιάζουν την πάλη του κυπριακού λαού για τη δική του πατρίδα χωρίς ξενη κατοχή.
Πολλοί προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα μηνύματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και κόβουν υποκλίσεις στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ υπερασπίζοντας αυτή τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που ενορχηστρώνει την ολομέτωπη επίθεση εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας.
Τους γυρνάμε την πλάτη. Το Πολυτεχνείο απέδειξε ότι η οργάνωση του λαού και της νεολαίας στο δρόμο εναντίωσης με την κυριαρχία του κεφαλαίου, τη δικτατορία του κεφαλαίου, θεριεύει το μπόι τους απέναντι ακόμα και στην στρατιωτική δικτατορία.
Περιφρουρούμε τα δικαιώματά μας. Στα φροντιστήρια και στα σχολεία δεν κάνουμε μάθημα σήμερα, μιλάμε στους μαθητές μας, στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν κατά του σχολείου της αγοράς και της ημιμάθειας, τους υπερασπίζουμε απέναντι σε κυβέρνηση, εισαγγελείς και αστυνομία που τους τρομοκρατούν.
Σήμερα κατεβαίνουμε μαζί με τους μαθητές μας στην πορεία. Όπως και τότε κατά της στρατιωτικής δικτατορίας του κεφαλαίου.
Προσυγκέντρωση του μπλοκ του ΠΑΜΕ για τη μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, στις 5 μμ, Σταδίου .

Κύλιση προς τα επάνω