3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη, να σημάνει συναγερμό σε κάθε φροντιστήριο, σε κάθε χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την καλή προετοιμασία της απεργίας!!

Στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης, «μπήκε στο τραπέζι» ζήτημα για κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην υποχρέωση αιτιολόγησης των απολύσεων, την άρση των ρυθμίσεων για τις πρόσθετες δραστηριότητες στα ιδιωτικά σχολεία και κατάργηση του ωραρίου των 21 ωρών στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Καμία αναμονή. Εμείς οι εργαζόμενοι θα περιφρουρήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Ο χώρος της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης δε θα εξαιρεθεί απ’ αυτή την επίθεση. Το αντίθετο!! Ζούμε ήδη τη εργασιακή ανασφάλεια, την τις απλήρωτες υπερωρίες, την  ανασφάλιστη εργασία, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Αυτή η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη αν δεν τους εμποδίζουμε με τον αγώνα και την πάλη μας.

Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα!

Το αντιλαϊκό παζάρι της κυβέρνησης με τα κοράκια της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των εργοδοτικών οργανώσεων δεν αφήνει απ΄ έξω τίποτα. Να έχουμε ξεκάθαρο πως οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση που ψηφίστηκε στη Βουλή, σε καμία περίπτωση δε μας κατοχυρώνουν. Το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων δεν το ακούμπησαν καν και η καθιέρωση του πλήρους ωραρίου στις 21 ώρες για τα φροντιστήρια, με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις στο ωρομίσθιο, δεν εφαρμόζονται! Κάθε σκέψη για μεταφορά της ευθύνης του ελέγχου των απολύσεων από τα ιδιωτικά σχολεία, σε οργανισμό που δεν υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, μας βρίσκει αντίθετους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μαζί την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, θυσιάζει τα όποια εργασιακά δικαιώματα  έχουν απομείνει, στο βωμό των «δημοσιονομικών στόχων», της «εξυπηρέτησης τους χρέους» και της «καπιταλιστικής ανάπτυξης», για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των σχολαρχών και των μεγαλοεργοδοτών.

Μαζί με τα παραπάνω ετοιμάζουν νέα φοροληστεία, νέα μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση επιδομάτων, μειώσεις συντάξεων,  χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, απελευθέρωση των απολύσεων και επαναφορά του λοκ άουτ.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!!

Χρειάζεται τώρα, όλοι οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης να συσπειρωθούμε στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, να βάλουμε φραγμό για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς πως η κυβέρνηση στη «διαπραγμάτευση» βρίσκεται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού μαζί με τους «θεσμούς», μαζί με τους εργοδότες.

Όσοι ελπίζουν σε θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους σε οποιονδήποτε κλάδο, στηριζόμενοι σε κυβερνητικές τακτικές κινήσεις και επικαλούμενοι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», αυταπατώνται. Η περιφρούρηση αλλά και η διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το συλλογικό αγώνα, μέσα από τη δράση μας στα σωματεία.

Να ξεπεράσουμε την στάση αναμονής και τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ. Το προηγούμενο διάστημα, αρνήθηκε να πάρει θέση για την αναγκαιότητα συμμετοχής του κλάδου στην Γενική Απεργία, με τη δικαιολογία ότι δε θέλει να χαλάσει το καλό κλίμα διαλόγου με το Υπουργείο. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την αναμονή, υπονομεύει την απεργία, βάζει πλάτη για να χαμηλώνει περισσότερο ο πήχης των απαιτήσεών μας. Η λογική του «να χάσουμε τα λιγότερα», έχει οδηγήσει τον κλάδο μας από ήττα σε ήττα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! Να βρεθούν στον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για τις ζωές μας και αυτές δεν μπαίνουν στο ζύγι των όποιων διαπραγματεύσεων με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιουσδήποτε θεσμούς.

Όλοι μαζί, μέσα από τα σωματεία μας, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις του κλάδου μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.

Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συνάδελφους να κάνουν δική τους υπόθεση της οργάνωση της απεργία στο χώρο δουλειάς τους, τις επόμενες μέρες οργανώσουμε εξορμήσεις στους χώρους, συσκέψεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, αξιοποιούμε όλες τις μορφές ενημέρωσης,   κλιμακώνουμε με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 8 Δεκέμβρη, ενάντια στον αντεργατικό κλοιό που στήνουν εργοδότες, κυβέρνηση και ΕΕ.

  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Καμία σκέψη για επαναφορά των ελευθέρων απολύσεων στα Ιδιωτικά Σχολεία.
  • Πλήρης κατοχύρωση του ωραρίου των 21 ωρών στα Φροντιστήρια.
  • Κατοχύρωση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης με βάση την τελευταία κλαδική ΣΣΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η προσυγκέντρωση του σωματείου μας είναι στις 09:30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Απεργία-8-Δεκέμβρη.docx

Κύλιση προς τα επάνω