3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η επίθεση κλιμακώνεται! Κλείνουν και υπολειτουργούν σχολεία, απολύουν εκπαιδευτικούς, με το νέο νόμο για το Λύκειο τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, ετοιμάζουν ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. Χιλιάδες παιδιά μένουν και πάλι έξω από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς ενώ τα ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν ακόμα.

 Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για ‘μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική υπηρετεί το ΠΑΜΕ. Γι’ αυτό αύριο, τη Δευτέρα 16/9, στις 12:00 όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ με το μπλόκ του ΠΑΜΕ. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11:30 στην Ομόνοια.

Έχουμε χίλιους λόγους να απεργήσουμε. Επιπρόσθετα με όλα τα παραπάνω, στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης δεν υπάρχει καν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε ισχύ, οι εργαζόμενοι υποχρεωνόμαστε σε εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις υπό το καθεστώς τρομοκρατίας. Γι’ αυτό και συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η ΓΣ του σωματείου μας την Τρίτη 17/9. Ταυτόχρονα επαγρυπνούμε για να απαντήσουμε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκδικητικής πράξης έναντι συναδέλφων μας.

Στην απεργία μας διεκδικούμε:

 • Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος  
        από τις απώλειές μας, που να διασφαλίζουν τα δώρα και επιδόματά μας.
 • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και Υγεία, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
         για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους. Ενιαίο, δωδεκάχρονο, υποχρεωτικό,
        δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, καμία απόλυση.
 • Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Καμία περικοπή στις συντάξεις, να δοθούν αυξήσεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.
  • Να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο που σφαγιάζει τη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών μας, που τα πετά έξω από το Λύκειο.
Κύλιση προς τα επάνω