3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/9 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη το Νομοσχέδιο για την παιδεία.

Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών, σε βάρος των εκπαιδευτικών!

Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Πρέπει να ξεσηκωθούμε!

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές να παλέψουμε για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά, να μην περάσει το έκτρωμα που καθιερώνει τη παιδική και ανήλικη εργασία!

Με το νομοσχέδιο αυτό:

  • Χτυπούν παραπέρα το δικαίωμα στη γενική μόρφωση
  • Μετατρέπουν το Λύκειο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, που δένεται ασφυκτικά με την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Για να περάσει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να δώσει 4 (!) φορές πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Ταΐζουν κυριολεκτικά τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα παιδιά των ανέργων πετιούνται έξω από το Λύκειο, σπρώχνονται στην ψευτοκατάρτιση.
  • Στέλνουν τα παιδιά στη τσάμπα εργασία με μεροκάματο μόλις 9 ευρώ τη μέρα.
  • Εισάγουν στο σχολείο τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), τα 5μηνα, με μισθό μόλις 400 ευρώ το μήνα. Βάζουν μπουρλότο στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι εξελίξεις αυτές δεν αποτελούν κεραυνό «εν αιθρία». Το σχολείο που χτίζουν είναι το σχολείο που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για ένα φτηνό, ευέλικτο, αλλά και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Είναι το σχολείο της Ε.Ε. Αποτελεί συνέχεια των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που έφερε ο λεγόμενος «νόμος Διαμαντοπούλου». Δεν απορρέει από το «Μνημόνιο», όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανατροπές στο σχολείο βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Υπηρετούν το στόχο της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Δεν πάει άλλο! Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία.

Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ολόπλευρη μόρφωση, στη Βασική-Γενική Εκπαίδευση. Ενάντια στο σκοταδισμό και το αντιδραστικό περιεχόμενο των αναλυτικών προγραμμάτων, στην υποβάθμιση και τους ταξικούς φραγμούς, την επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. Ενότητα κι αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης κι όχι για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και της εξουσίας των μονοπωλίων, εντός των τειχών της Ε.Ε. Στη βάση αυτή, ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/9 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Κύλιση προς τα επάνω