3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Πανελλαδικός συντονισμός εργαζομένων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας την 23η Φλεβάρη Ημέρα για την Υγεία

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,

Η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται αδιάκοπα στους εργασιακούς χώρους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε, γενικόλογα για ακόμη μια φορά, η κυβερνητική ενημέρωση της Παρασκευής. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς; Καμία νέα απάντηση. Συνέχισαν την απόδοση ατομικών ευθυνών στους εργαζόμενους, που δήθεν εκθέτουν τους εαυτούς τους. Επικαλέστηκαν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Ποιος άραγε θα κάνει τους ελέγχους; Ξαναλέμε πως για τα φροντιστήρια, ούτε για τους τύπους, δεν έχει προσπαθήσει η κυβέρνηση να βγάλει εξειδικευμένες οδηγίες. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές των σωματείων μας στα αρμόδια υπουργεία.

Όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε ενάντια στη διαχρονική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Με την πανδημία αναδείχθηκαν στο έπακρο τα επιζήμια αποτελέσματά της. Για αυτό στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, όλο του υγειονομικού προσωπικού. Τώρα, περισσότερο από πριν την πανδημία, δουλεύουν με ελαστικές και προσωρινές συμβάσεις, με πολλές ώρες εργασίας, αρκετές απλήρωτες, με υπεράριθμες υπερωρίες, ρεπό που δεν δίνονται.

Στηρίζουμε τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ. Οι υγειονομικοί διεκδικούν να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων. Επίταξη άνευ όρων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, τόσο για τη νοσηλεία ασθενών Covid όσο και για τη νοσηλεία ασθενών λοιπής νοσηρότητας. Να ενταχθούν όλοι στα ΒΑΕ.

Παλεύουν μαζί μας. Θα φωνάξουμε μαζί τους!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 π.μ.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα ουσιαστικής ιχνηλάτησης και ενημέρωσης.
  • Εξειδικευμένες οδηγίες λειτουργίας και για τους χώρους των φροντιστηρίων.
  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ως ένα αναγκαίο μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Αναβάθμιση της όλων των βαθμίδων της Υγείας. Όχι στη μετατροπή των Κέντρων Υγείας σε αποκλειστικά εμβολιαστικά κέντρα.

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Κάλεσμα_ΙδΕκπ_Ημέρα_Υγεία.docx

Κύλιση προς τα επάνω