3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις στα εκπαιδευτήρια Neue Schule Athen

Σήμερα, πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του σωματείου στα εκπαιδευτήρια Neue Schule Athen, σχολείο που έχει ήδη απολύσει 7 συναδέλφους, με εφαρμογή του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που απελευθερώνει απολύσεις και διευκολύνει την επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση.

Με πανό και ανακοινώσεις απαιτήσαμε την κατάργηση του νόμου και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Καλέσαμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων παράλληλα με την  προστασία της υγείας μας και των μαθητών μας.

Αυτή η κινητοποίηση είναι η πρώτη από το πλαίσιο δράσεων που αποφασίστηκε χθες στη γενική συνέλευση του σωματείου. Συνεχίζουμε με:

  • Πλατιά εξόρμηση σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξενόγλωσσα και κέντρα μελέτης στου Ζωγράφου στις 14/9 το απόγευμα, στη Νέα Σμύρνη στις 15/9 και στην Πετρούπολη στις 16/9.
  • Σύσκεψη Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, συνδικαλιστών στις 16 Σεπτέμβρη στις 7μμ, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον του Άρεως) με θέμα “Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας”.
  • Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και καθαριστριών για τους όρους λειτουργίας των σχολείων στην πανδημία, στις 17 Σεπτέμβρη στις 6:30μμ στα Προπύλαια.
  • Κάλεσμα σε σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση για τον σχεδιασμό κλιμάκωσης ενάντια στο νόμο Κεραμέως και την προετοιμασία απεργίας.

ΔΤ_ΓΣ_NeueSchule.docx

Κύλιση προς τα επάνω