3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9/2012 12.00 ΠΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ EUROPALSO ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 98-100

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

 

 

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Δεν πάει άλλο! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

 

 

 

Σε απελπιστική κατάσταση βρισκόμαστε χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, η εργοδοτική οργάνωση  EUROPALSO (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κ.Ξ.Γ.) κατήγγειλλε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των καθηγητών ξένων γλωσσών στην Αττική και μάλιστα μετά από μία εξαετία εξευτελιστικών ωρομισθίων, αφού ο συγκεκριμένος εργοδοτικός σύνδεσμος έχει «στήσει» ψευδοσωματείο αποτελούμενο κατ’αρχήν από συγγενείς των εργοδοτών και έχει επιβάλλει μεσαιωνικούς όρους στους εργαζόμενους υπογράφοντας συμβάσεις-μαϊμού, με συμβουλάτορες μεγαλοδικηγόρους-συνδικαλιστές του  ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Προχωρώντας τώρα ένα βήμα παραπέρα υπέγραψαν πάλι μεταξύ τους σύμβαση-μίασμα, ντροπή και αίσχος για όλους τους εργαζόμενους, που μας επιβάλλει να δουλεύουμε με…3,52€ μεικτά (μείωση πάνω από 60%!!), όσα δηλαδή προβλέπει η ΕΓΣΣΕ για τον ανειδίκευτο εργάτη, με το επιχείρημα ότι…δε βγαίνουν!! Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για δώρα, άδειες, αργίες και επιδόματα που στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών τα έχουν από χρόνια καταργήσει οι εργοδότες!

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΕΧΤΕΙΣ!

 

Μην υπογράψεις καμία τέτοια «σύμβαση». Είναι υποχρεωτική μόνο για τα μέρη που την υπογράφουν, τους εργοδότες και το ψευτο-σωματείο τους!

 

Στο όνομα της κρίσης πατάνε στο πτώμα μας, δήθεν για να σώσουν τα φροντιστήριά τους, μετά από δεκαετίες συσσώρευσης κερδών που η ελληνική οικογένεια πλήρωνε παχυλά ποσά για τη μόρφωση των παιδιών της! Θέλουν να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, μας προκαλούν και εκβιάζουν: «Ή θα δεχτείτε μεροκάματα πείνας ή θα μείνετε άνεργοι»! Αφού μας εκμεταλλεύτηκαν και μας ξεζούμισαν χρόνια, τώρα θέλουν να μας μετατρέψουν σε δούλους του 21ου αιώνα. Να μην τους το επιτρέψουμε! Δε μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε την κρίση τους!

 

Συνάδελφε σκέψου: τόσο καιρό οι εργαζόμενοι σκύβουν το κεφάλι με τη λογική του «να μη χάσω κι άλλα», «καλύτερα λιγότερα παρά να τα χάσω όλα». Πού έχει βγάλει αυτή η υποχώρηση; Μόνο σε άλλη υποχώρηση, κι άλλο χάσιμο δικαιωμάτων. Η λογική του «μικρότερου κακού» μόνο τα χειρότερα έχει φέρει για μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι! Με 18 ώρες δουλειά την εβδομάδα, δηλαδή την πλήρη απασχόληση στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ο «μισθός» μας θα είναι μεικτά 243€ και καθαρά 211€!! ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να ζήσει έτσι! Ως πότε θα κάνουμε θυσίες για να σωθούν τα κέρδη των εργοδοτών; Το βαρέλι των υποχωρήσεων και του εξευτελισμού δεν έχει πάτο. Θα τελειώσει μόνο όταν το τελειώσουμε εμείς!

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» σας καλεί να συσπειρωθείτε στο σωματείο σας, να μαζικοποιήσετε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μην υποχωρήσετε στην εργοδοτική τρομοκρατία. Μην υπογράφετε μειωμένες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα! Μην αντιμετωπίζετε ο καθένας μόνος του τους εργοδότες! Αυτοί είναι οργανωμένοι σε δικές τους Ενώσεις. Πρέπει και οι εργαζόμενοι οργανωμένα και ενιαία να τους απαντάμε με τα σωματεία και τα συνδικάτα μας.

 

Να μην εφαρμοστεί πουθενά η επαίσχυντη, εργοδοτική σύμβαση-μαϊμού!

 

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ σε όλους τους χώρους δουλειάς!

 

 

 

ü      Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις!

 

ü      Ούτε ένα ευρώ μείωση των αποδοχών μας.

 

ü      Καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων.

 

 

 

ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ!

 

Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Ένας για όλους και όλοι για έναν!

 

Κύλιση προς τα επάνω