3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ

Την Τετάρτη 4 Οκτώβρη στις 12:30 μ.μ. οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους έρχονται στην Αθήνα, για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Απέναντι στον  συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης, κλιμακώνουν τον αγώνα τους και διεκδικούν την ενιαία επαναλειτουργία του εργοστασίου και των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ,  τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, ώστε να μην υπάρξει κανένας άνεργος από 1/1/2024.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ -εφαρμόζοντας οδηγία  της Ευρωπαϊκής Ένωσης- προσπαθεί να πείσει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ζημιογόνος επιχείρηση, προκειμένου να την παραδώσει σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην «αξιοποίηση σπάνιων γαιών και μεταλλευμάτων».

 

Η πραγματικότητα όμως είναι εκ διαμέτρου αντίθετη!

 

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει νικέλιο και η χώρα μας, ο κάτοχος του 90% των συνολικών κοιτασμάτων νικελίου σε αυτή. Μάλιστα η σταθεροποίηση της υψηλής τιμής του νικελίου, μαζί με τα ποσά που έχουν δοθεί μέχρι τώρα στη ΛΑΡΚΟ και αυτά που δικαιούται να εισπράξει από επιστροφές ρύπων και πωλήσεις άλλων προϊόντων, θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τον εκσυγχρονισμό και την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, χωρίς εκκαθάριση και εκποίηση, διασφαλίζοντας το μέλλον των εργαζομένων και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Απέναντι σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, οι εργαζόμενοι εδώ και 4 χρόνια κρατούν ζωντανή τη  σπίθα του αγώνα. Διεκδικούν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, να μην ερημώσει ο τόπος τους.

 

Είμαστε μαζί τους!

 

Ο σύλλογός μας την Τετάρτη 4 Οκτώβρη εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αυτό αγώνα. Όλοι και όλες να είμαστε έξω απ’ το Υπουργείο Οικονομικών στις 12:30 μ.μ.

ΛΑΡΚΟ.pdf

 

 

Κύλιση προς τα επάνω