3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Πρωτομαγιά 2021 – Ανατρέπουμε την εγκληματική πολιτική τους – Απαντάμε με απεργία στις 6 Μάη – Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Απρίλη

Ένα χρόνο πανδημίας και οι λαοί μετρούν τους νεκρούς τους, ενώ εταιρείες φαρμάκου, ιδιωτικές κλινικές και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μετρούν τα κέρδη τους. Ένα χρόνο πριν, εργατικά σωματεία και συνδικάτα τίμησαν την 1η Μάη, σπάζοντας τη σιωπή και σπάζοντας στην πράξη τις απαράδεκτες κυβερνητικές απαγορεύσεις. Με πειθαρχία έστειλαν μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο! Τίμησαν όχι μόνο τη μέρα-σύμβολο του αγώνα κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά προτάσσοντας τα αναγκαία συνθήματα για την υπεράσπιση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους απέναντι στον ορατό εχθρό του συστήματος.

Να κάνουμε υπόθεση μας την οργάνωση της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς!

Πίσω από κάθε εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται καθαρά η στρατηγική επιλογή ενίσχυσης του κεφαλαίου και η εξασφάλιση ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης περιλαμβάνει μέτρα που είχαν νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωμα είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, καταργεί το 8ωρο και τον σταθερό χρόνο εργασίας, εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση, επιδιώκει να μονιμοποιήσει την τηλεργασία.

Μετά από πολύ καιρό σιωπής και απραξίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε διαδικτυακά να καλεί σε “εορτασμό της Πρωτομαγιάς” την αργία της Τρίτης του Πάσχα… Δε μας κάνει εντύπωση γιατί είναι ο συνδικαλιστικός συρφετός της εργοδοσίας, που συκοφαντούσε εργατικές κινητοποιήσεις για να μη γίνουν οι χώροι δουλειάς, χώροι διασποράς του κορονοϊού, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ορών εργασίας, ενάντια στην καταστολή. Είναι η ίδια ηγετική ομάδα που συμβάλλει στο διάλογο με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά επιτελεία με προτάσεις και μελέτες. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν περιμένουμε τίποτα από αυτές τις δυνάμεις.

Αντίθετα με αυτά που σχεδιάζουν για τη διάχυση του χρόνου εργασίας μέσα στη μέρα, ξέρουμε πως δε γίνεται να είμαστε stand by, χωρίς συγκεκριμένο ωράριο, χωρίς διάλειμμα, χωρίς άδειες. Δεν υπομένουμε άλλες απλήρωτες “υποχρεώσεις” που μας θέτουν οι εργοδότες, είτε είναι ενημερώσεις γονέων, είτε έκτακτες συναντήσεις και σεμινάρια.

Δεν αποδεχόμαστε τη δήθεν επάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία. Δεν ανεχόμαστε να γίνουν οι ζωές μας λάστιχο με επέκταση των εν δυνάμει εργάσιμων ωρών σε όλη τη μέρα-σε όλη τη βδομάδα, ούτε την κατάργηση των αργιών, ούτε να δουλεύουμε ακόμη περισσότερες ώρες απλήρωτοι για την προετοιμασία των μαθητών και τις διορθώσεις, ούτε μια ώρα αδήλωτης εργασίας. Δεν ανεχόμαστε ούτε την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων, των δικών μας και των μαθητών μας. Όπως και να σκοπεύουν να πουλήσουν οι φροντιστές τα διαδικτυακά μαθήματα στο μέλλον, εμείς δεν πάμε πίσω από τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

  • Συμβάσεις εργασίας με όλες τις ώρες εργασίας δηλωμένες, που να περιλαμβάνουν τις ενημερώσεις γονέων, τα meetings και κάθε άλλη ώρα υποχρεωτικής δέσμευσης των εργαζομένων.
  • Αναγνώριση ειδικότητας και προϋπηρεσίας. Αύξηση ωρομισθίου. Ειδικές προσαρμογές σε περίπτωση τηλεργασίας για πρόσθετη αμοιβή και υλικοτεχνική υποστήριξη.
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε μαθητές, καθηγητές και στο υπόλοιπο προσωπικό με βάσει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
  • Προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς που ξεκινούν στις 21 Απριλίου με ανάλογο τρόπο.
  • Σχέδιο επαναλειτουργίας και ιχνηλάτησης. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών, το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία,  5 στα φροντιστήρια.

Είναι ιστορική η πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους!

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους!

Όλοι στη  Γενική Συνέλευση του σωματείου το Σάββατο 24 Απριλίου, στις 18:00, στο Μουσείο Μακρονήσου (Ασωμάτων 31, Θησείο).

Κάλεσμα_ΓΣ_Πρωτομαγιά-1.docx

Κύλιση προς τα επάνω