3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Πρόσκληση στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ για το νέο συνδικαλιστικό νόμο στην πλατεία Μητροπόλεως την Πέμπτη 29 Οκτώβρη

Το ΔΣ του Βύρωνα καλεί τους συνδικαλιστές του κλάδου, να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 29 Οκτώβρη 2020 και ώρα 18.00  στην πλατεία Μητροπόλεως, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, με θέμα:

 «Νέος συνδικαλιστικός νόμος: Η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο στόχαστρο κυβέρνησης και εργοδοσίας»

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στην προσπάθεια που κάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για το νέο νόμο που φέρνει στη Βουλή. Οι διαρροές που κάνει το Υπουργείο εργασίας για τον νέο νόμο, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως συνδικαλιστικό ιδιώνυμο,  δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για  ενίσχυση της παρεμπόδισης στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση δικαιωμάτων στην διεκδίκηση αιτημάτων με το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Με τη νέα καπιταλιστική κρίση σε εξέλιξη οι επιδιώξεις του ΣΕΒ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι ξεκάθαρη: Να προχωρήσει ανεμπόδιστα το τσάκισμα των μισθών, των συντάξεων, του χρόνου εργασίας και της σταθερής δουλειάς. Να αποτραπούν ακόμα και οι ελάχιστες διεκδικήσεις, να περάσουν όλες οι αναγκαίες για την κερδοφορία του κεφαλαίου μεταρρυθμίσεις, με το εργατικό κίνημα δεμένο χειροπόδαρα.

Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, οι εκατοντάδες διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, τα «αγροτοδικεία» και «μαθητοδικεία», οι καταδίκες συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, ακόμα και για «ηθική αυτουργία», επειδή πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις των κλάδων τους, προετοίμασαν το έδαφος για τις σημερινές ανατροπές.

Η συμμετοχή των συνδικάτων στην εκδήλωση, οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις, θα βοηθήσουν στην προετοιμασία του αγώνα να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε όσα έχουμε με σκληρούς αγώνες κατακτήσει, δίνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΈΞΩ το κράτος και οι μηχανισμοί του από τη λειτουργία και τη δράση των σωματείων.

Δεν κάνουμε πίσω από το δικαίωμά μας να παλεύουμε οργανωμένα.

Καταγγελία_συνδ_νόμος.docx

Κάλεσμα-Πρόσκληση-για-εκδήλωση-29-10-2020.docx

Κύλιση προς τα επάνω