3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Σε ομηρία βρίσκονται οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου με ευθύνη της διεύθυνσης, του ΥΠΕΠΘ και του Υπουργείου Εργασίας

Με ευθύνη του ΥΠΕΠΘ και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ συντηρείται το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς για τους εκπαιδευτικούς σε δημόσια ΙΕΚ ανά την Ελλάδα. Οι συνάδελφοι εργάζονται επί σειρά ετών με συμβάσεις που δεν υπογράφονται στην ώρα τους, με καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών που ξεπερνούν το εξάμηνο. Τα δε πενιχρά ωρομίσθια και οι λιγοστές ώρες εβδομαδιαίως αναγκάζουν την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτών να εργάζονται παράλληλα σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ ή στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα (π.χ. επισιτισμό).

Μετά τα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68, 20/3/2020), ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, καλώντας τους εργαζομένους να υπαχθούν κι αυτοί με τη σειρά τους στο ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να λάβουν τα ψίχουλα του επιδόματος των 800 ευρώ για το διάστημα από 18 Μάρτη έως 30 Απρίλη, δηλαδή για ενάμιση μήνα, πράγμα που αντιστοιχεί σε 533 ευρώ μηνιαίων απολαβών!

Από την άλλη, όπως είναι γνωστό, οι δομές μαθητείας (ΔΙΕΚ, ΣΔΕ, σχολές ΟΑΕΔ) δεν έχουν υπαχθεί σε αναστολή και συνεχίζουν να παρέχονται μαθήματα μέσω διαδικτύου, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία υποδομή για τηλεδιασκέψεις και εναποθέτοντας την ευθύνη για την κάλυψη της ανύπαρκτης υλικοτεχνικής υποδομής σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Έτσι, πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται να «πατάνε σε δύο βάρκες». Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι εργαζόμενοι στα ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής. Πάνω από εκατό εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων της Σχολής βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας. Απασχολούμενοι από 2 έως 10 ώρες τη βδομάδα στη Σχολή, με κύρια πηγή εισοδήματος την εργασία σε επιχειρήσεις που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε αναστολή, οι συνάδελφοι δεν μπορούν να λάβουν το έκτακτο επίδομα. Μάλιστα η σχολή δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς αναστολής ενώ στην ουσία δεν διεξάγονται μαθήματα.

Η διοίκηση της Σιβιτανιδείου και το ΥΠΕΠΘ λένε στους συναδέλφους: Ζήστε με μισθό 3 ή 4 ωρών την εβδομάδα, ο οποίος θα καταβληθεί αφού γίνουν αναπληρώσεις, όταν και άμα γίνουν μαθήματα!

Δηλαδή ωθούν με αυτόν τον τρόπο πολλούς συναδέλφους στην παραίτηση, ως λύση στο αδιέξοδο που τους δημιούργησαν.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της Σιβιτανιδείου σχολής  και την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και καλούμε να πάρουν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων εκπαιδευτών εδώ και τώρα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να καταβληθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές από την αρχή του φετινού ακαδημαϊκού έτους.
  • Να υπάρξει άμεση ρύθμιση καταβολής του έκτακτου επιδόματος στους εργαζομένους.

 

Και στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, να μην μείνει κανείς μόνος!

Ερχόμαστε σε επικοινωνία με το σωματείο!

τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972271679, 6942830636

Καταγγελία_Σιβιτανίδειος.docx

Κύλιση προς τα επάνω