3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Σε ρόλο ανοιχτής και ξεδιάντροπης απεργοσπασίας

Όλες τις προηγούμενες ημέρες και ενόψει της προωθούμενης ψήφισης του νέου χτυπήματος στο απεργιακό δικαίωμα, αλλά και του συνόλου των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, ξεσκεπάζεται όλο και πιο χαρακτηριστικά ο ρόλος ανοιχτής απεργοσπασίας που έχουν αναλάβει οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ακολουθώντας τις επιταγές του κεφαλαίου, της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Αφού πρώτα οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για την κήρυξη απεργίας απέναντι στην ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων, οι ίδιες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία «δίνουν ρέστα» για να βάλουν εμπόδια στην αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο καταψήφισαν σε όλα τα επίπεδα την πρόταση για απεργία (βλέπε  ΟΙΕΛΕ), εκδίδουν προκλητικές ανακοινώσεις για… «αγωνιστική ετοιμότητα» για κινητοποιήσεις που δεν έχουν καν εξαγγείλει (!), επιχειρούν να υπονομεύσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα και την απεργία που ανακοίνωσαν και υλοποιούν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλλιεργώντας σύγχυση στους εργαζόμενους για τις ημερομηνίες των κινητοποιήσεων (π.χ. ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δυνάμεις εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην χτεσινή (9/1) συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

 Εκεί, οι παρατάξεις ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ/Φωτόπουλος), ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, συντονισμένες και ευθυγραμμισμένες στις προσταγές κυβέρνησης και εργοδοσίας να βάλουν πλάτη στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων, έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ για την καταψήφιση της πρότασης για απεργία την Παρασκευή 12/1.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες δυνάμεις που καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ για προκήρυξη απεργίας, την απέρριψαν και στο ΕΚΑ… με το πρόσχημα ότι οι μέρες για την προετοιμασία της κινητοποίησης είναι λίγες! Έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά στις αποφάσεις δεκάδων σωματείων, πολλά από τα οποία ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΑ, που ήδη προετοιμάζουν την απεργία της Παρασκευής ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Προκειμένου να συγκαλύψουν την άρνησή τους να γίνει ψηφοφορία υπέρ ή κατά της πρότασης της ΔΑΣ για οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή, πρότειναν να γίνει απεργία το Μάρτη!  «Σκαρφίστηκαν» δηλαδή μια ανύπαρκτη απεργία, δύο μήνες μετά την κατάθεση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Αρνήθηκαν επίσης να θέσουν την πρόταση της ΔΑΣ σε μυστική ψηφοφορία, φοβούμενοι τυχόν διαφοροποιήσεις συνδικαλιστών τους.

Συνάδελφοι,

υπό αυτές τις συνθήκες, και λόγω της αδυναμίας του Συλλόγου χρονικά να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της Παρασκευής, 12ης Γενάρη και δεδομένου ότι δεν μας καλύπτει Δευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, καλούμε τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση να συμμετέχουν δυναμικά και να δώσουν αγωνιστικό παρών:

  • στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 12:00 στην Ομόνοια και
  • στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 18:00 στην Ομόνοια.
Κύλιση προς τα επάνω