3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Στο χέρι μας η υπεράσπιση των αργιών και των δικαιωμάτων μας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Πολλά φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, κέντρα μελέτης   και Ιδιωτικά σχολεία, αναγγέλλουν στους εργαζόμενους ότι ανήμερα των Τριών Ιεραρχών θα λειτουργήσουν κανονικά με τη δικαιολογία ότι δεν αποτελεί επίσημη αργία. Οι εργοδότες αποθρασυμένοι από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και συνολικά τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα στην αγορά εργασίας προς όφελος του κεφαλαίου, προχωρούν στην αμφισβήτηση και των τελευταίων εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

Η σχολική γιορτή των τριών Ιεραρχών, όπως και μια σειρά άλλες μέρες, έχουν καθιερωθεί ως αργίες σε όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Στη βάση αυτών ο κάθε εργαζόμενος κάνει τον προγραμματισμό του, τις αξιοποιεί ως ελεύθερο χρόνο, αναπληρώνει την εργατική του δύναμη που την ξοδεύει καθημερινά για την κερδοφορία των εργοδοτών. Πλέον οι εργοδότες ξεγράφουν μονοκοντυλιά τις αργίες και τρομοκρατούν τους συναδέλφους για να προσέλθουν στη δουλειά. Ήδη οι παραβιάσεις των αργιών στον κλάδο μας έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με πρώτες τις παραβιάσεις της Κυριακής αργίας που οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε επιτηρήσεις και ενημερώσεις γονέων, πολλές φορές χωρίς καν να πληρώνονται.

 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον κλάδο, να περιφρουρήσει την κάθε αργία, να αντιταχθεί στις αξιώσεις της εργοδοσίας για τη διαμόρφωση νέων βάρβαρων όρων για την εκμετάλλευσή μας. Το κεφάλαιο στον κλάδο μπορεί να εφαρμόζει τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης και της ΕΕ και να τους αξιοποιεί ως ορμητήριο για επιπλέον παραβιάσεις και απειλές εις βάρος μας, ακριβώς επειδή το επίπεδο οργάνωσης των εργαζόμενων είναι χαμηλό.

 

Τώρα, κάθε συνάδελφος να μην χάσει άλλο χρόνο:

 

Να αναφέρει και να καλέσει το σωματείο μας για παρέμβαση σε όποιον εργασιακό χώρο παραβιάζονται οι αργίες μας και τρομοκρατούνται εργαζόμενοι. Να γραφτεί στο κλαδικό ταξικό του σωματείο, τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση “ο Βύρων”, να συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης και της ενότητας των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς. Μόνο έτσι δεν θα πιάνουν οι απειλές της εργοδοσίας, θα τσακίζονται οι επιδιώξεις της για την παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την κατρακύλα των μισθών και ωρομισθίων μας. Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα τρομοκρατούμε τους εργοδότες, θα επιβάλουμε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, θα βάλουμε τις βάσεις για τη διεκδίκηση νέων, θα αναγκάσουμε την εργοδοσία να υπογράψει και να εφαρμόσει ικανοποιητικές για μας και τις ανάγκες μας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα διασφαλίζουν τις αργίες, τα δώρα, τα επιδόματά μας, συνολικά τα δικαιώματά μας.

Κύλιση προς τα επάνω