3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα – Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση

Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεσή της.

Η μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση, προετοιμάζεται χρόνια. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόµου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν το θέλουν οι εργοδότες. Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που τους υπηρετεί, που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμά μας, που μας αφήνει απροστάτευτους στο νέο κύμα της πανδημίας, απαντάμε με την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Οι αδήλωτες ώρες, η τηλεργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η ατομική διαπραγμάτευση με την εργοδοσία και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου εκτρώματος – Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους.

Παλεύουμε:

  • για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

  • για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

  • Όλες τις ώρες εργασίας δηλωμένες.

Κάλεσμα-για-το-Αντί-Ασφαλιστικό-νομοσχέδιο-01-09-21.docx

Κύλιση προς τα επάνω