3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες

Πλατιά ανταποκρίθηκαν οι συνάδελφοι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στο κάλεσμα του σωματείου μας και μαζεύτηκαν αρκετά υλικά για τους πρόσφυγες.

Τα υλικά κατατέθηκαν στο ΠΑΜΕ και συντονισμένα θα δοθούν μαζί με άλλα υλικά που θα μαζευτούν από διάφορα ταξικά σωματεία μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια αλληλεγγύης, μαζευουμε και άλλα υλικά.

Συμμετέχουμε στο συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία την επόμενη βδομάδα.

Παλεύουμε για απευθείας μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) στα κράτη τελικού προορισμού τους, σε αντίθεση με «hot spots» ή κέντρα μετεγκατάστασης, διαλογής και εγκλωβισμού.

Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.

Πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Ενάντια στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, για να σταματήσει ο ξεριζωμός και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

Κύλιση προς τα επάνω