3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συγκέντρωση ενάντια στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ.

 

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας ενάντια στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις 29 και στις 30 Ιούνη στη Μαδρίτη.

Η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ γίνεται στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία! Το ΝΑΤΟ ενισχύει της δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη, προετοιμάζεται για μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία με συνεχώς μεγαλύτερες πιθανότητες η σύγκρουση να γενικευτεί. Δημιουργεί νέες δομές μάχης, εκσυγχρονίζει το συμβατικό και πυρηνικό οπλοστάσιο του.

Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στη σύγκρουση είναι εγγύηση για την ασφάλειά μας, για τα κυριαρχικά δικαιώματα μας. Η καταστροφή και το μακέλεμα των λαών, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας, ενώ καθιστούν τη χώρα μας στόχο αντιποίνων.

Την ίδια στιγμή βασική στρατηγική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι η εξασφάλιση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας και η διατήρησή της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Αυτή η στρατηγική δίνει αέρα στα πανιά της αστικής τάξης της Τουρκίας να αυξήσει την επιθετικότητά της. Αυτή η στρατηγική περνάει και μέσα από έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα φορτώσουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων, που ήδη βιώνουν τον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τις διαρκείς ανατιμήσεις.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται η κλιμάκωση του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής! Να απαιτήσουμε να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΤΟ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΕΘΝΙΚΗΣ-ΑΜΥΝΑΣ-30-6-2022.pdf

Κύλιση προς τα επάνω