3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους ξεριζωμένους

Συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα, όμως, η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ, οι αποφάσεις μετά από κάθε Σύνοδο Κορυφής, όπου συμφωνεί και η ελληνική Κυβέρνηση, τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή, ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

Τώρα καλούμε τα μέλη μας, όλους τους συναδέλφους, κάθε έναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος, να συμμετέχει στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Συγκεντρώνουμε υλικά πρώτης ανάγκης.

Θυμίζουμε:

  1. Τα είδη για τα οποία υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη είναι: Πάνες για μωρά, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντιλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, κουταλάκια –πιάτα –ποτήρια μιας χρήσης, εσώρουχα ανδρικά –γυναικεία –παιδικά, κάλτσες ανδρικές-γυναικείες-παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη σε καλή κατάσταση.
  2. Ότι τα είδη που θα συγκεντρώσουμε πρέπει να είναι συσκευασμένα σε ατομικά σακουλάκια. (Δηλαδή αν κάποιος συνάδελφος προσφέρει 6 κρουασάν, πρέπει να τα βάλει σε 3 σακουλάκια για 3 διαφορετικά άτομα).

Τα σημεία παραλαβής:

  1. Στα γραφεία του σωματείου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 11:00-13:00.
  2. Στα τηλέφωνα ανά περιοχή: Αθήνα (Κέντρο): 6948988139, Βόρεια Προάστια: 6975854018, Δυτικά Προάστια: 6971694561, Ανατολικά Προάστια: 6932819017, Νότια Προάστια: 6972694994, Πειραιάς: 6972271679.

Δίνουμε μαχητικό παρόν:

Την Τρίτη 29/03 ώρα 9:30π.μ. στα γραφεία μας για να παραδώσουμε τα υλικά στους καταυλισμούς.

Παλεύουμε για απευθείας μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) στα κράτη τελικού προορισμού τους, σε αντίθεση με «hot spots» ή κέντρα μετεγκατάστασης, διαλογής και εγκλωβισμού. Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης. Πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Ενάντια στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, για να σταματήσει ο ξεριζωμός και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

Το Δ.Σ.

Προσφυγικό-1.docx

Κύλιση προς τα επάνω