3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι ενάντια στο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Τώρα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, με κλειστά σχολεία και σχολές, μετά το πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, φέρνει 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν.

Με την πρόταση νόμου της κυβέρνησης:

 • Καθορίζει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τμήματα ως ποσοστό του μέσου όρου της επίδοσης των μαθητών σε κάθε κατεύθυνση, το οποίο θα αποφασίζεται από κάθε Τμήμα χωριστά σε συγκεκριμένα όρια που θα θέτει το Υπουργείο, με σκοπό να μειώσει των αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συνέπεια τη συρρίκνωση δεκάδων τμημάτων.
 • Θέτει όριο στον αριθμό των τμημάτων επιλογής, με αποτέλεσμα να αποκλείονται μαθητές από τμήματα που επιθυμούν και θα μπορούσαν με βάση το βαθμό τους να «πιάσουν» από την πρώτη φάση.
 • Προβλέπει για πρώτη φορά την κατάθεση διπλού μηχανογραφικού για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα θα σπρώξει βίαια χιλιάδες μαθητές προς την ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση (κολλέγια και ιδιωτικά ΙΕΚ).
 • Εισάγει όριο στη διάρκεια φοίτησης ν+ν/2 στις σχολές. Ένας εργαζόμενος φοιτητής, θα πρέπει να αποδείξει την ιδιότητα του με 20 ένσημα το μήνα, στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τη σημερινή νεολαία.
 • Θεσμοθετεί το «Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών» που μπορεί να επιβάλλει μέχρι και τη διαγραφή και ιδρύει νέο σώμα καταστολής με αστυνομικές ομάδες μέσα στις σχολές που υπάγονται απ’ ευθείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με στόχο την ποινικοποίηση, παρακολούθηση και καταστολή των φοιτητικών αγώνων και διεκδικήσεων.
 • Έχουν ήδη αναγνωρίσει τους τίτλους των ιδιωτικών κολεγίων. Μαζί με τον ορισμό της βάσης εισαγωγής, πάρα πολλοί νέοι θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας για να γίνουν βορά στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η πλειοψηφία των φοιτητών δεν έχει συγγράμματα για την επικείμενη εξεταστική, οι σχολές παραμένουν κλειστές με τους φοιτητές να μη μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια, τελειόφοιτοι δεν μπορούν να αποπερατώσουν την πρακτική τους. Εδώ και 10 μήνες, δεν έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα των φορέων της εκπαίδευσης, «παίζει» με την υγεία χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών. Χρήματα δεν υπάρχουν για αυτά, αλλά θα βρουν 30 εκ.€ για κάρτες εισόδου, αστυνομία και κάμερες.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι σχολές και οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να  καταγγείλει την απαράδεκτη επίθεση της

Κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία.

Να συνταχθεί μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές.

Απαιτούμε:

 • Να μην κατατεθεί το άθλιο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
 • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός.
 • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, σε κάθε χώρο δουλειάς.
 • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
 • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 21/1 στις 12μμ στα Προπύλαια

Ανακοίνωση-για-το-συλλαλητήτριο-για-την-εκπαίδευση-στις-21-1-21.docx

 

Κύλιση προς τα επάνω