3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συμμετέχουμε Γ. Σ. του Σωματείου την Κυριακή 7/6 στις 10:30 στην αίθουσα του σωματείου επισιτισμού και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 11/6 -19:30 στην Ομόνοια

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

     Η κοινή δήλωση των Τσίπρα – Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό διέλυσαν τις όποιες ελπίδες έτρεφε ένα τμήμα των εργαζομένων για τις προθέσεις της κυβέρνησης, για κάτι καλό που ενδεχομένως  να έβγαινε από τη διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές. Σε όσους λεονταρισμούς και αν επιδοθεί, όσα παραμύθια για κόκκινες γραμμές και αν μας πει, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα συμφωνία – λαιμητόμο για το λαό, νέο «μνημόνιο», όπως και αν επιχειρήσει να το βαπτίσει.

Μπροστά μας είναι νέα βάρβαρα μέτρα ισοπέδωσης του λαϊκού εισοδήματος με πετσόκομμα των κλαδικών μισθών, νέα μέτρα στις συντάξεις, στο Ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά άλλωστε απαιτεί η μεγαλοεργοδοσία και οι ανάγκες της για επάνοδο στην κερδοφορία, που ικανοποιούνται μόνο με την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

Γι’ αυτό και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί σε κοινωνικούς διαλόγους, συνεχίζει την εξαπάτηση, τους εκβιασμούς, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αναφορές σε δήθεν «αδιέξοδα» από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Σε αυτό την συνεπικουρούν και οι προηγούμενοι της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, νέοι επίδοξοι συγκυβερνήτες, όπως το ΠΟΤΑΜΙ, όλοι τους πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου, όσες επιμέρους διαφορές σε «μίγματα» και αν έχουν. Σε ακριβώς αυτό πλειοδοτούν αξιωματούχοι και ηγέτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, όσες αντιθέσεις και αν έχουν με την κυβέρνηση στο όνομα των συμφερόντων των ξένων μονοπωλιακών ομίλων που εκπροσωπούν.

Να μη τους δώσουμε άλλο χρόνο!

      Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ισοπέδωσαν μισθούς και συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις είναι εδώ! Όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, που μας γονάτισαν από φόρους και δοσίματα, που έφεραν σε τέτοιο χάλι τα νοσοκομεία και τα σχολεία των παιδιών μας, παραμένουν ανέγγιχτοι και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας. Τώρα οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.

 Η παγίωση της φτώχειας και η εξαθλίωση δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

    Ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι απαίτηση των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων που ανταγωνίζονται άλλα πολυεθνικά μεγαθήρια. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.  Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα την ανάκτηση των απωλειών, τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου το οποίο η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί αλλά και ενισχύει στα χέρια της εργοδοσίας κάθε κλάδου.

Για να μπορεί στον κλάδο μας η εργοδοσία να μας πληρώνει 3,52 και 5 ευρώ την ώρα. Να μας καταργεί αργίες, δώρα, επιδόματα και 3ετίες, να μας υποχρεώνει στις πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην εκ περιτροπής και την ανασφάλιστη εργασία, να αρνείται διαπραγματεύσεις για Συλλογικές Συμβάσεις, να μας τρομοκρατεί στήνοντας εργοδοτικά σωματεία-σφραγίδες, στέλνοντας μας στην ανεργία 3 και 4 μήνες το χρόνο, απολύοντάς μας όποτε θέλει χωρίς καν αποζημίωση. Για να μας ξεζουμίζει για 200 και 300 ευρώ μέσω των απαράδεκτων προγραμμάτων απασχόλησης και των voucher, που συνεχίζονται απαράλλαχτα και με τη νέα κυβέρνηση. Για να μας τα παίρνει και από πάνω σε προγράμματα δήθεν επιμόρφωσης, με δόλωμα λίγες ώρες εργασίας.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

     Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα! Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε: 

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε κλάδο. Ικανοποιητικές ΣΣΕ στον κλάδο μας που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας των τελευταίων 5 χρόνων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Ικανοποιητικό επίδομα ανεργίας και βοηθήματα σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία, που στον κλάδο μας έχει προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις και αγγίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.
  • Όχι στην εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς.

 Να μην περάσουν ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, η απογοήτευση!

Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμή μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Δυναμώνοντας τα ταξικά σωματεία μας, οικοδομούμε ένα κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ένα κίνημα απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, από συνδικαλιστικά στελέχη (ηγεσία της ΟΙΕΛΕ) που έχουν πιάσει θέση στα υπουργικά γραφεία και εκθειάζουν την πολιτική της νέας κυβέρνησης. Ένα κίνημα με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ -ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

 Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!                        

 Ενιαία οι εργαζόμενοι σε όλους του κλάδους παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας   χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΗ,   ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
 (ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 3, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 7ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ).

Προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, προετοιμαζόμαστε για πανεργατική Απεργία, όποτε αυτή κηρυχτεί, σχεδιάζουμε τη δράση μας για τη διεκδίκηση ικανοποιητικών ΣΣΕ κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία, για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των αμέτρητων άνεργων συναδέλφων μας!

Κύλιση προς τα επάνω