3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλούν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται. Πρόκειται για έναν αγώνα για να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, χωρίς να χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, χωρίς να χαθεί εισόδημα για καμία οικογένεια της περιοχής που ζει από τη ΛΑΡΚΟ. Είναι γνωστές πλέον οι προτάσεις των εργαζομένων για την αναβάθμιση της επιχείρησης σε μία περίοδο όπου οι τιμές του νικελίου – που θα μπορούσε να παράγει η ΛΑΡΚΟ – είναι στα ύψη.

Οι κυβερνήσεις όμως, όπως οι παλαιότερες έτσι και περισσότερο και η σημερινή, δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή των εργαζομένων, για τη ζωή ολόκληρης της περιοχής. Αυτό που είναι προτεραιότητά τους είναι τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να επενδύσουν σε ένα τόσο κερδοφόρο τομέα. Για αυτό εδώ και καιρό έχουν ανακοινώσει το σταμάτημα της λειτουργίας της επιχείρησης και την απόλυση των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα επιδιώκουν να παραδώσουν «καθαρή» από εργαζόμενους την επιχείρηση, στα χέρια των επενδυτών.

Το επιχείρησαν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Θέλουν οι εργαζόμενοι να συμβιβαστούν με την απώλεια της δουλειάς και των δικαιωμάτων τους, να δεχθούν δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.

Για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ τους λένε όχι.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στη χώρα μας. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση δείχνουμε και τώρα την αλληλεγγύη μας σε αυτό τον αγώνα όπως κάθε φορά που χρειάστηκε.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλούν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΛΑΡΚΟ-19-20-2022.pdf

Κύλιση προς τα επάνω