3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων», χαιρετίζει τις μαζικές μαχητικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών του δημοσίου και του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων» και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτών στην εκπαίδευση. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τον αγώνα την Πέμπτη 17/01 με νέα 24ώρη απεργία.

Χαιρετίζουμε τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συναδέλφους από όλη τη χώρα, που διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα ήδη έδωσαν βροντερό παρών στο Σύνταγμα  στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των φορέων του γονεϊκού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων μιας σειράς κλάδων του δημοσίου, της ένωσης των εικαστικών, των θεατρολόγων, του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου και άλλων φορέων εντός και εκτός Ελλάδας που στάθηκαν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αυτόν αγώνα. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η προοπτική συμμαχίας και κοινής δράσης όλων των εργαζομένων. Γιατί το ζήτημα της Παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού.

Η κυβέρνηση λέει πως τάχα, δήθεν οι συνάδελφοι που αντιδρούν είναι ενάντια στις προσλήψεις. Εμείς λέμε ότι τα τουλάχιστον 30 χιλιάδες οργανικά κενά των Δημόσιων Σχολείων αποδεικνύουν πως χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση χτυπά στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της. Το μακρύ της χέρι απάντησε «πνίγοντας» στα χημικά τη συγκέντρωση, εκτοξεύοντας στα τυφλά, πίσω από τις κλούβες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των εκπαιδευτικών, προκαλώντας μέχρι και τραυματισμούς. Εμείς λέμε ότι η κυβερνητική βία και καταστολή δεν πρέπει να μας φοβίζει, αντίθετα να μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο!

Άλλωστε, το μέγεθος της καταστολής είναι ανάλογο του εμπαιγμού και της κοροϊδίας των όλων εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, η οποία διακηρύττει  πως με το νομοσχέδιο εκτιμώνται τα ακαδημαϊκά προσόντα των εκπαιδευτικών! Ξεχνά να πει πως το κυνήγι μεταπτυχιακών, διδακτορικών, σεμιναρίων κ.α. για να φουσκώσει το προσοντολόγιο, είναι αέναο και αιματηρά κοστοβόρο. Σημαίνει ευθέως την απαξίωση του πτυχίου, την κατηγοριοποίηση των πτυχιούχων και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επιχειρηματικές επενδύσεις στην Παιδεία και τη διδακτική επάρκεια.

Συνάδελφοι,

συντασσόμαστε με όλους τους εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δίνουμε τον ίδιο αγώνα. Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «ζούμε στο πετσί» μας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση. Όλοι εμείς που παλεύουμε για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία και που υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, τασσόμαστε ενάντια στις πρακτικές διαιώνισης  την ανεργίας και του κυνηγιού προσόντων. Η θέση μας ως εργαζομένων βρίσκεται σε ένα σύστημα παιδείας που εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών του δημοσίου: 

  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.
Κύλιση προς τα επάνω