3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συνεχίζουμε με νέα συγκέντρωση την Τετάρτη 28/7 στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου – εφιάλτη

Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά!

Απόσυρση τώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου!

Το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης έδειξε ότι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς , αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη διάλυση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, την απαξίωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, την προσπάθειά φίμωσής του.

Ήταν η  καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν νοιάζεται για να πάρει μέτρα έτσι ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία από Σεπτέμβρη, αλλά προωθεί αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια.

Αφού η κυβέρνηση έδωσε το χτύπημα στο οχτάωρο και στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματά μας, προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Οι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ δεν χρειάζονται την κριτική ικανότητα, τη διαμόρφωση ισχυρής προσωπικότητας, αλλά τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στη ζωή λάστιχο. Έτσι, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το 10ωρο και το 12ωρο δουλειάς είναι για το καλό μας (για να μαζεύουμε τις ελιές), έτσι βαφτίζουν και τον οδοστρωτήρα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας ως αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Στην ίδια κατεύθυνση με όλες της προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή στην κατεύθυνση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και των οδηγιών της ΕΕ, κάνουν μία αντιδραστική τομή για να πετύχουν αυτό που ονειρεύονται, το σχολείο επιχείρηση. Δεν βάζουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, δεν σχεδιάζουν πως θα φύγουμε από ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο. Αντίθετα μετατρέπουν τον διευθυντή σε μάνατζερ με υπερεξουσίες, χτυπάνε οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία των συλλόγων διδασκόντων και εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς ότι αν δεν εφαρμόσουν την πολιτική τους θα έχουν περικοπές μισθού.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε “καλά” και σε “κακά”, σε “πλούσια” και “φτωχά”. Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

  • Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.
  • Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Ανακοίνωση-για-το-εκπαιδευτικό-συλλαλητήτριο-στις-28-7-21.docx

Κύλιση προς τα επάνω