3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ 2/2

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Στις 2 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αγωγής των εργοδοτών στα ΚΞΓ και του σωματείου-μαιμού, που οι ίδιοι έστησαν πριν από κάποια χρόνια, εναντίον του δικού μας σωματείου. Στα δικά τους αίωλα επιχειρήματα και τους θρασύτατους ισχυρισμούς απαντήσαμε αποδεικνύοντας με τα πλέον πειστικά επιχειρήματα τον ενιαίο χαρακτήρα και τα κοινά προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποδείξαμε επίσης την αισχρό αντεργατικό χαρακτήρα της κατάπτυστης εργοδοτικής σύμβασης που αναγκάζει τους εργαζόμενους να εργάζονται με 3,52€ μεικτά την ώρα. Στην εκδίκαση της αγωγής εναντίον του σωματείου μας παρευρέθηκε και κατέθεσε υπέρ μας η εκλεγμένη στην εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ αντιπρόσωπος του ΠΑΜΕ Αλεξάνδρα Μπαλού.

Δεν μπορέσαμε να μην παρατηρήσουμε φυσικά πως η παρουσία της εργοδοτικής πλευράς αλλά και του κίτρινου-διασπαστικού σωματείου στην αίθουσα του δικαστηρίου, απάντησε από μόνη της στα αυτονόητα ερωτήματα που εγείρονται για το ρόλο τους. Σε αντίθεση με τους συναδέλφους που ήρθαν για να στηρίξουν το σωματείο μας, το στημένο σωματείο των “Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής” έλαμψε δια της απουσίας του. Ούτε το νεοεκλεγέν ΔΣ ούτε ένας για δείγμα εργαζόμενος-μέλος του να το στηρίξει στη δικαστική μάχη. Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί το εν λόγω σωματείο, ποιος το έστησε και ποιος το στηρίζει. Και αν αυτό δε φτάνει, μπορούμε να προσθέσουμε την κοινή παρουσία των δικηγόρων ψευτοσωματείου-εργοδοτών αλλά και την κοινή επιχειρηματολογία τους εναντίον μας. Τέλος εντύπωση και απορία μας προκάλεσαν δυο μαυροφορεμένοι, ομολογουμένως σωμάδεις άντρες που κάθονταν στα τελευταία έδρανα και μέτα το πέρας της εκδίκασης συνόδευσαν τον δικηγόρο της εργοδοτικής πλευράς, κο Βερβεσσό, και τον μάρτυρα-ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που έφυγε μαζί του. Μας θύμησαν άντρες ανάλογου σωματικού εκτοπίσματος που παρουσιάζονται ως δια μαγείας και απειλούν τα μέλη του σωματείου μας κάθε φορά που οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα φροντιστήρια της Europalso, υποδυόμενοι αγανακτισμένους πολίτες και γονείς.Προφανώς η εργοδοσία, περιφρουρώντας τα συμφέροντά της και της κατάπτυστες ψευδοσυμβάσεις εναντίον των εργαζομένων, δεν διστάζει να καταφεύγει στην απροκάλυπτη τρομοκρατία απέναντι στο σωματείο μας, να μην τηρεί ούτε τα προσχήματα στο δικαστήριο.

Όλοι οι συνάδελφοι καλούνται σε επαγρύπνηση. Οι μάχες απέναντι στην εργοδοσία, τους μηχανισμούς της και το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει προικιστεί από τις κυβερνήσεις της δεν κρίνονται σιε αίθουσες του δικαστηρίου. Ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, η οργάνωση των εργαζομένων σε όλο και περισσότερους χώρους δουλειάς, η συσπείρωση γύρω από το ταξικό κλαδικό τους σωματείο, η συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους απέναντι στο κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική υπηρέτησής τουείναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση της ζωής και των δικαιωμάτων που τους αξίζουν.

Κύλιση προς τα επάνω