3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ…Απειλές για τη συνδικαλιστική ενημέρωση……και για «ενεργό – ανενεργό» χρόνο εργασίας

Οι σχολάρχες-εργοδότες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει! Αποθρασσυμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ, από την αρχή  της σχολικής χρονιάς επιβάλλουν το νέο μισθολόγιο και έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους προκειμένου να το υπογράψουν. Καταγγέλλουν τις συμβάσεις, απειλούν, αφήνουν απλήρωτους συναδέλφους.

Η «ευρηματικότητά» τους όμως για να μην επιτρέπουν στα σχολεία τους την είσοδο συνδικαλιστών ξεπέρασε κάθε όριο. Υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση συνδικαλιστών, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, επειδή είναι ώρα δουλειάς και γι’ αυτή οι εκπαιδευτικοί αμείβονται.

 

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων απαντά σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία οι συνδικαλιστές ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους συναδέλφους τους στα ιδιωτικά σχολεία και να τους ενημερώνουν, στις ώρες των διαλειμμάτων, όπως γίνεται και στα δημόσια σχολεία.

 

Οι ιδιοκτήτες σχολάρχες επικαλούνται το νόμο 1264/1982 και λένε ότι «η είσοδος και η επαφή των συνδικαλιστών με τους εργαζόμενους πραγματοποιείται εκτός ωραρίου εργασίας». Παρακάτω αναφέρουν το νόμο 1566/85 και λένε ότι «η διάρκεια εργασίας και η φυσική παρουσία των εργαζομένων, με πλήρες διδακτικό ωράριο, ανέρχεται στις 30 ώρες εβδομαδιαίως, στις οποίες συνυπολογίζονται και τα διαλείμματα μεταξύ των ωρών διδασκαλίας». Και οι σχολάρχες καταλήγουν στο ιδιότυπο συμπέρασμα – απειλή: «Αν τα διαλείμματα δεν περιλαμβάνονταν στο πραγματικό ωράριο εργασίας, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να μην αμείβονται κατά τα διαστήματα αυτά»!!!

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Μη χάνεις άλλο χρόνο! Υπάρχει λύση! Γίνε μέλος στο κλαδικό σου σωματείο, τον «ΒΥΡΩΝΑ» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πύκνωσε τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Κύλιση προς τα επάνω