3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο μας σάς καλεί να λάβετε μέρος στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη), την Κυριακή 22 Μάη, με εκκίνηση στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό – συγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε μία περίοδο που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, με κίνδυνο να λάβει ευρύτερες στρατιωτικές και οικονομικές – πολιτικές διαστάσεις, και με έκδηλη την ανησυχία του ελληνικού λαού εξαιτίας της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας, μετά και την τελευταία συμφωνία για τις βάσεις, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας απέναντι στον άδικο αυτό πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που τον υποκινούν.

Την ώρα που οξύνονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπερδυνάμεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας, το μάρμαρο το πληρώνουν ακριβά ο ουρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής.

Ενώ ο ελληνικός λαός πλήττεται από τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου, η κυβέρνηση της ΝΔ, στον δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση που έχει οδηγήσει στην επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας, τσακίζει τους μισθούς και τις συντάξεις, λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα με την αβάσταχτη φορολογία, την άγρια ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, καταδικάζει τις λαϊκές οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια. Παράλληλα, αυξάνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και δαπανά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Ο λαός μας έχει τη δύναμη να συγκρουστεί για να απαλλαγεί από τους εκμεταλλευτές του και τις συμμαχίες τους και με κριτήριο τα δικά του συμφέροντα να ανοίξει το δρόμο για την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τους άλλους λαούς. Με τη δύναμη του αγώνας του να διεκδικήσει να κλείσουν τώρα όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις! Να ματαιωθεί η οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων! Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί σε ιμπεριαλιστικές αποστολές!

Υποδεχόμαστε τους μαραθωνοδρόμους, την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 5:30μμ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 6:30μμ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΓΙΑ-ΤΗ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗΣ-22-5-2022.pdf

Κύλιση προς τα επάνω