3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Την Τρίτη 19 Μάρτη απεργούμε!

Συνάδελφοι, η Τρίτη 19 Μάρτη είναι ημέρα απεργίας. Όλοι εμείς που δουλεύουμε στο πιο κακοπληρωμένο και πιο ψυχοφθόρο κομμάτι της ιδιωτικής εκπαίδευσης απεργούμε.

Είμαστε αυτοί που εργάζονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών με μεικτό ωρομίσθιο 6,70 ευρώ.

Είμαστε αυτοί που εργάζονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών χωρίς να λαμβάνουν τα προβλεπόμενα επιδόματα (π.χ. δώρα Χριστουγέννων).

Είμαστε αυτοί που εργάζονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε επί μήνες απλήρωτοι, για να “βάλουμε πλάτη” στο φροντιστήριο.

Είμαστε αυτοί που εργάζονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και απασχολούμαστε κάθε χρόνο δεκάδες ώρες εκτός ωραρίου σε ποικίλες δραστηριότητες (π.χ. ενημερώσεις γονέων), χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ για αυτές.

Είμαστε κι εμείς που δουλεύουμε στα περίφημα “Κέντρα Μελέτης”, όπου προσλαμβανόμαστε ως διοικητικοί υπάλληλοι, λαμβάνοντας τα μισά από τα νομίμως προβλεπόμενα για τους εκπαιδευτικούς, χωρίς διαλείμματα, χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιδιότητά μας ως εκπαιδευτικών.

Οι εργοδότες εκμεταλλεύτηκαν την κατάρρευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από το 2012 και επέτειναν την εκμετάλλευσή μας. Εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους έδωσαν όλες οι κυβερνήσεις από τότε μέχρι σήμερα. Είναι προκλητικοί. Προσπαθούν, ενώ εξελίσσονται διαπραγματεύσεις για νέα ΣΣΕ, να ρίξουν το ωρομίσθιό μας στο μισό του …μυθικού ποσού των 6,70 ευρώ (μεικτά), μέσω της προσφυγής τους που εκδικάζεται αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

Όλοι έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) στις 9.30 το πρωί

και στην συνέχεια στο Υπουργείο Εργασίας στις 13.30

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΓΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.doc

Κύλιση προς τα επάνω