3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Τρίτη 28 Απρίλη – Μέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς. Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Συνάδελφοι,

Στις 28 Απρίλη, εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, οργανώνουμε ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

Δεν είμαστε “όλοι μαζί” ούτε υπάρχει “εθνική ομοψυχία”! Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή εξασφάλισε τις επιχειρήσεις, με έκτακτες επιδοτήσεις από τα κρατικά ταμεία. Για τους εργαζόμενους τα ελάχιστα και καθυστερημένα μέτρα υποστήριξης δεν αντισταθμίζουν την εργασιακή ζούγκλα που νομοθετούν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σχεδιάζουν για την “επόμενη μέρα” να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Με ανεργία, κακοπληρωμένη εργασία βραχείας διάρκειας, μεγαλύτερη συμπίεση μισθών, περισσότερη αδήλωτη εργασία, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ όχι μόνο κρατά αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους, αλλά συνδιαμορφώνει και επικροτεί κάθε αντεργατικό βήμα της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους! Δεν πρέπει να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται. Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην την πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς

Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα!

Μέρα_Δράσης_28_Απριλίου.docx

 

Κύλιση προς τα επάνω