3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Τραμπούκικη συμπεριφορά διευθυντή στον Πουκαμισά Ζωγράφου

Άμεση ήταν η παρέμβαση μελών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο ΒΥΡΩΝ» μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, ύστερα από την απαράδεκτη και τραμπούκικη συμπεριφορά του διευθυντή παραρτήματος του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πουκαμισάς», στην περιοχή του Ζωγράφου. Ένας όμιλος γνωστός για τις θέσεις του, όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στις 17 Μαΐου, ημέρα απεργίας, το σωματείο μας είχε προγραμματίσει το απόγευμα περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Στην περιοχή του Ζωγράφου, τα εξουσιοδοτημένα μέλη μας δέχτηκαν επίθεση με προπηλακισμούς και απειλές από το διευθυντή του παραρτήματος του φροντιστηρίου «Πουκαμισάς» στη συγκεκριμένη περιοχή, μην επιτρέποντας το αυτονόητο και κατοχυρωμένο δικαίωμα του Σωματείου να έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς, να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Πήραν την οργανωμένη απάντηση του Σωματείου

Σε λιγότερο από μία ώρα πραγματοποιήσαμε μαζική συγκέντρωση έξω από το φροντιστήριο. Τη συγκέντρωση την στήριξαν σύλλογοι, φορείς και σωματεία που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου. Ο εν λόγω εργοδότης απολογήθηκε μπροστά στις δυνάμεις του ταξικού κινήματος.

Συνάδελφοι, ένα πράγμα φοβούνται οι εργοδότες: Τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα των εργαζομένων. Αυτό είναι το όπλο μας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Αυτό είναι το συμπέρασμα και από αυτό το περιστατικό.

Το Σωματείο είναι η απάντηση, είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, να προτάξει το συλλογικό αγώνα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να δυναμώσει ο αγώνας μας για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να σταματήσουμε την ανασφάλεια, το φόβο, τους συμβιβασμούς. Καμιά επίθεση δε μας τρομάζει. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιπαλέψουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και τον εργασιακό μεσαίωνα!

Πουκαμισάς-Ζωγράφου.docx

Κύλιση προς τα επάνω