3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μεταφέρονται οι μαθητές στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Επικίνδυνοι είναι οι όροι μεταφοράς μαθητών από και προς τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Πολλές είναι οι καταγγελίες από συναδέλφους οδηγούς για την υγειονομική βόμβα των σχολικών λεωφορείων, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους ίδιους και τους συνοδούς.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με την Τροχαία, η πληρότητα των λεωφορείων πρέπει να είναι 65%. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται ότι ιδιοκτήτες σχολείων ερμηνεύουν όπως θέλουν το νόμο και επιβάλλουν την 100% πληρότητα στα σχολικά, ενώ τα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει ήδη και τουλάχιστον για τους παιδικούς σταθμούς με αυτούς τους απαράδεκτους όρους.

Φυσικά η εργοδοσία λειτουργεί με τις «πλάτες» του υπουργείου. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που αποστείλαμε στο Υπουργείο Μεταφορών ζητώντας σαφείς διευκρινίσεις για τόσο σοβαρό ζήτημα, επί της ουσίας δε δόθηκε καμία απάντηση. Η σχετική αναφορά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που επικαλέστηκε το υπουργείο, δεν κάνει λόγο για το ποσοστό πληρότητας στα σχολικά λεωφορεία. Το μόνο που κάνει είναι να προβαίνει σε «συστάσεις» για τη γενικότερη αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων. Αφήνεται για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», προτάσσοντας τη γνωστή πλέον «ατομική ευθύνη».

Καταγγέλλουμε τη στάση των υπουργείων Μεταφορών και Παιδείας. Τα υπουργεία να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα μπροστά σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την υγεία και την προστασία εργαζομένων και μαθητών.

Απαιτούμε:

  • Μείωση της πληρότητας των σχολικών λεωφορείων στο 65% όπως ισχύει και για τα ΜΜΜ.
  • Συνεργεία καθαρισμού για την απολύμανση των οχημάτων με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Παροχή όλων των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας εντός οχημάτων, για οδηγούς, συνοδούς και μαθητές.

Πληρότητα_Σχολικών.docx

Κύλιση προς τα επάνω