3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

Οι μέρες που ζούμε είναι πραγματικά δύσκολες. Όλοι εμείς που αντιμετωπίζουμε χρόνια τώρα την πίεση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις μειώσεις στις αποδοχές μας, δεν είμαστε άμαθοι στα δύσκολα. Η συγκυρία της πανδημίας φέρνει στην επιφάνεια ακόμη πιο εμφατικά όλο τον κυκεώνα προβλημάτων των εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Οι συνάδελφοι στη “Νέα Γενιά Ζηρίδη” καλούνται από την εργοδοσία τους να συνεχίσουν να παρέχουν τηλεκπαίδευση, ενώ παρανόμως έχουν υπαχθεί σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους, παραμένοντας απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους από τις 11 Μάρτη μέχρι σήμερα.

Οι συγκεκριμένοι εργοδότες εκμεταλλεύονται την απαράδεκτα καθυστερημένη παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, που μόλις χθες διασαφήνισε τον παράνομο χαρακτήρα τέτοιων εργοδοτικών αισχών. Τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η εργοδοσία της “Νέας Γενιάς Ζηρίδη” επιμένει να περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και το εκπαιδευτικό έργο εν συνόλω.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στα εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη”, οι οποίοι απέχουν από την παροχή τηλεκπαίδευσης διεκδικώντας το αυτονόητο: Να αμειφθούν για την εργασία τους.

Ο αγώνας αυτός είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθεί, αν παραμείνει αρραγές το μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι στην αδηφάγο και ξεδιάντροπη εργοδοσία.

Αθήνα, 9 Απρίλη 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ_ΖΗΡΙΔΗ.docx

Κύλιση προς τα επάνω