3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καταγγελίας της απόλυσης συναδέλφου – συνδικαλιστή

Ο σύλλογος μας στέκεται αλληλέγγυος στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που καταγγέλλει την εργοδοσία της ComboBooks, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου MMPublications (MM educational Group). Οι συνάδελφοι δεν δέχονται την απόλυση του συναδέλφου τους και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου τους.

Παρά τις δικαιολογίες της εργοδοσίας, πως δήθεν μετά από 16 χρόνια στην ίδια εταιρεία άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα στη δουλειά του, είναι έκδηλο πως η εργοδοσία θέλει να φιμώσει όσους συναδέλφους πρωτοστάτησαν για να παρθούν πίσω οι απολύσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, στις οποίες είχε προχωρήσει η εταιρία, μέσα στην πρώτη καραντίνα.

Αυτές οι πρακτικές της εργοδοσίας είναι γνωστές και ακριβώς αυτές εξυπηρετεί και ο νόμος Χατζηδάκη. Στον κλάδο μας και σε αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί και ο νόμος Κεραμέως, βάσει του οποίου ανακοινώθηκε η απόλυση του συναδέλφου στην Πολύτροπη Αρμονία.

Για αυτό καταγγέλλουμε μαζί με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την απόλυση του συναδέλφου – συνδικαλιστή και απαιτούμε τώρα την ακύρωσή της.

Επιμένουμε με την οργανωμένη δράση μας να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δυναμώνουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στις αποθήκες, στα καταστήματα και τους άλλους χώρους δουλειάς.

Το ΔΣ του “Βύρωνα”

Ψήφισμα_Απόλυση_Συνδικαλιστή-31-10-21.docx

Κύλιση προς τα επάνω