3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ψήφισμα για την άγρια καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Ψήφισμα του Συλλόγου για την άγρια καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών την Παρασκευή 2 Μάρτη και τον τραυματισμό του πρώην μέλους του Συλλόγου Βασίλη Μιχαλόπουλου.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ΕΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά απεργιακή συγκέντρωση, όπως έκανε άλλωστε και με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών την Παρασκευή 2 Μάρτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας που απαιτούσαν καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Βασίλης Μιχαλόπουλος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός σήμερα. Ο Βασίλης εργαζόταν επί σειρά ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ήταν μέλος του σωματείου μας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε αυτόν και όλους τους άλλους συναδέλφους που δέχτηκαν τη βίαιη χτεσινή επίθεση και υφίστανται το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς της εναλλαγής εργασίας και ανεργίας, καθώς και των συνεχών μετακινήσεων από σχολείο σε σχολείο και από το ένα γεωγραφικό διαμέρισμα στο άλλο.

Το σίγουρο είναι ένα: Η Κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

Απάντηση πήρε από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς που κατέλαβαν το προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας και θα πάρουν νέα πιο μαζική, πιο δυναμική απάντηση απ’ όλους τους εργαζόμενους.

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καταδικάζει την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους συναδέλφους να μπουν στον οργανωμένο αγώνα για τη διεκδίκηση των όσων τους αρνούνται.

Ψήφισμα.docx

Κύλιση προς τα επάνω