3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ψήφισμα της Γ.Σ. του “Βύρωνα” για τη Χρυσή Αυγή

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής εξουσίας.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων πραγματοποιείται όταν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννάει η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Τότε αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.

Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες. Απόδειξη ότι μετατρέπονται σε νταβατζήδες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνους εργάτες. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το “προσόν” να είναι Έλληνες.

Στην ουσία, κάνει το ίδιο που κάνουν και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Τα άλλα κόμματα καταργούν με νόμους συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κοινωνική ασφάλιση κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, για να προσφέρουν στο κεφάλαιο φτηνή εργατική δύναμη. Η Χρυσή Αυγή το κάνει στο όνομα της προστασίας των Ελλήνων Εργατών. Αλλά και στο κοινοβούλιο δίνει τα διαπιστευτήριά της στο σύστημα. Ψηφίζοντας νομοσχέδια όπως αυτό για την Αγροτική Τράπεζα.

Σαν εκπαιδευτικοί έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη στην αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής ιδεολογίας με την οποία προσπαθούν να μπολιάσουν τη συνείδηση της εργαζόμενης και φτωχής λαϊκής νεολαίας. Το ιδεολογικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του φασισμού είναι ο αντικομμουνισμός, η θεωρία των «δύο άκρων» που ταυτίζει τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό με τον φασισμό – ναζισμό και η παραχάραξη της Ιστορίας. Αυτή είναι η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου σε μια σειρά χώρες απαγορεύονται τα Κομμουνιστικά Κόμματα, ακόμα και η χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων. Έχουν φτάσει στο σημείο να βαφτίσουν την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στις 9 Μάη, την ημέρα που η Κόκκινη Σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ επισφραγίζοντας τη συντριβή του φασισμού, ως «Ημέρα της Ευρώπης»!

Όλα αυτά διδάσκονται στα σχολεία δηλητηριάζοντας τη συνείδηση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης. Δεν είναι τυχαίο. Ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού, αναπτύσσεται από το ίδιο το σύστημα προς όφελος του. Έχουμε καθήκον να διδάσκουμε την ιστορική αλήθεια, να αντιπαλεύουμε την κυρίαρχη ιδεολογία.

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στα μάτια των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με αντικομμουνιστική υστερία, τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη του 2011.

Η απάντηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος δεν μπορεί να είναι μια θολή «αντιφασιστική ενότητα» με αυτές τις δυνάμεις που καθαγιάζουν το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα στο όνομα γενικά της «Δημοκρατίας». Μιας «δημοκρατίας» που, ας μην ξεχνάμε, δεν υπάρχει για τους εργαζομένους στους χώρους δουλειάς όπου αν απεργήσεις απολύεσαι την επόμενη στιγμή. Πολύ περισσότερο μιας «αντιφασιστικής ενότητας» πέρα και έξω από το ίδιο το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Η αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΗΣ πρέπει να γίνει μέσα από το ίδιο το οργανωμένο κίνημα, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα σωματεία, στις λαϊκές οργανώσεις, με ξεσκέπασμα του συστημικού του ρόλου.

Απόφασή μας είναι το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων. Η συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τη νεολαία που όχι μόνο θα αποκρούσει, αλλά θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης προς όφελος των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων.

Κύλιση προς τα επάνω