3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ψήφισμα για τις απανωτές διώξεις εκπαιδευτικών του Πειραιά

Το σωματείο μας καταγγέλλει τη δίωξη 7 εκπαιδευτικών και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά. Οι συνάδελφοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Συγκεκριμένα, 4 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις Pisa, που κατηγοριοποιούν ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία. Άλλα 2 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν πειθαρχικά με την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τους συνέλαβαν μαζί με άλλους 62, με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω covid-19). Επιπλέον, 1 ακόμα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά πέρα από …«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του, σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του Υπουργείου Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κι ενώ η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση – καταγγελία.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά, αλλά και διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς στην υπόλοιπη Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Όπως άλλωστε έγινε και με τις απολύσεις των συναδέλφων από το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και φορέων την Παρασκευή 7/7 στις 11:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35)

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους συναδέλφους!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Κύλιση προς τα επάνω