3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλες & όλοι την Κυριακή 16 Μαΐου , 6μμ στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε  εμβρόντητοι τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης για άλλη μία φορά. Τέτοιας έκτασης επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού έχουν να γίνουν από το 2014, οπότε οι Παλαιστίνιοι είχαν θρηνήσει πάνω από 2.000 θύματα. Παράλληλα, οι εποικισμοί περιοχών των Παλαιστινίων, γενικά η παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, είναι η κανονικότητα της πολιτικής του Ισραήλ. Ένα κράτος που έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο κράτος-δολοφόνος και στηρίζεται στις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ.

Η χώρα μας συνδέεται ολοένα και πιο στενά σε συμφωνίες με το Ισραήλ,  εμπλέκεται ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή. Όλη η επικράτεια έχει μετατραπεί σε μία απέραντη βάση Αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων και εξοπλισμών, προς χάριν της περικύκλωσης της Ρωσίας και όχι μόνο.

Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούν ότι αυτό γίνεται για τη προστασία της χώρας, την ανάπτυξή της. Δεν «πιάνουν» όμως τέτοιες αυταπάτες, εφόσον διαμορφώνουν το πλαίσιο για σφαγές όπως αυτή στην Παλαιστίνη. 73 χρόνια από την Καταστροφή, την Νάκμπα, της 15 Μάη του 1948, όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές. Ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει μια νέα Καταστροφή.  Μέχρι χτες το βράδυ, από το νέο γύρο βομβαρδισμών, οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τους 103, ανάμεσά τους 27 βρέφη και παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 530.

Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας δεν εξασφαλίζει δεινά μόνο για τους άλλους λαούς, αλλά τελικά και για εμάς τους ίδιους. Συμφέρον των λαών είναι να δείξουν διεθνιστική αλληλεγγύη, να φωνάξουν «τέρμα στη σφαγή των παλαιστινίων», «έξω οι βάσεις τους θανάτου».

Η “διαμεσολαβήσεις” άλλων κυβερνήσεων, όπως αυτή των ΗΠΑ, της ΕΕ, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, κλιμακώνουν την επιθετικότητα του Ισραήλ και πατάνε στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των μονοπωλίων.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, για να σταματήσει το έγκλημα, για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Συμπαραστεκόμαστε στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ισραηλινή βαρβαρότητα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), για αν απαιτήσουμε όλοι μαζί :

Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή σφαγή και κατοχή!

 Όλοι/όλες στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο Υπουργείο Άμυνας την Κυριακή 16/5, στις 18.00.

Θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

εεδυε.docx

Κύλιση προς τα επάνω