3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, την Τρίτη 11 Γενάρη στις 10 το πρωί

Μια βδομάδα τώρα οι χώροι της ιδιωτικής εκπαίδευσης λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών και εργαζομένων, ενώ η πανδημία καλπάζει. Μάλιστα, στις τελευταίες έκτακτες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη, οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια δεν συμπεριλαμβάνονται καν στη δωρεάν διάθεση self test ούτε υπάρχει ειδική μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς των κέντρων μελέτης, οι οποίοι σπάνια είναι δηλωμένοι ως εκπαιδευτικοί!

Και τι δεν ζήσαμε την πρώτη εβδομάδα! Πολλοί πήγαμε στη δουλειά χύμα, χωρίς έλεγχο. Μεγάλα φροντιστήρια που λειτουργούσαν δια ζώσης ζήτησαν να προσκομίσουμε αρνητικό τεστ και κάποια με θράσος απαίτησαν να καλύψουμε οι ίδιοι το κόστος, λες και είναι δική μας ευθύνη. Άλλα στέλνουν κιόλας συναδέλφους και μαθητές στην τάδε ή τη δείνα ιδιωτική κλινική, με την οποία συνεργάζονται, για να σκάσουν εκεί τα χρήματα για το τεστ. Στα κέντρα μελέτης μπαίνουμε σε μια αίθουσα δυο – δυο οι εκπαιδευτικοί μαζί με 10-15 μαθητές. Σε τμήμα μελέτης, ο μαθηματικός αναπλήρωσε τον φιλόλογο, που έχει νοσήσει, και δίδαξε ιστορία!

Ήδη αξιοποιείται η απαράδεκτη πρόβλεψη για την καραντίνα και ζητείται από τους νοσούντες συναδέλφους να επιστρέψουν στο 5ήμερο πίσω. Άλλοι δε διστάζουν να βάλουν τους συναδέλφους να διδάξουν διαδικτυακά, ενώ έχουν ήδη παρουσιάσει συμπτώματα, αντί να τους εξασφαλίσουν αναρρωτική άδεια. Με την απαράδεκτη εφαρμογή της κάμερας στην τάξη, την οποία από την πρώτη στιγμή αντιπάλεψαν οι συνάδελφοί μας στο δημόσιο σχολείο, διαλύεται η εκπαιδευτική πληρότητα του μαθήματός μας, αλλοιώνεται η ποιότητά του, η δουλειά μας γίνεται ακόμα πιο εντατική και ένα ακόμη πιο φθηνό προϊόν, το οποίο μπορεί να πωληθεί ως «κονσέρβα», κατά την άποψη του προέδρου της ΟΕΦΕ. Όπου, βέβαια, εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση, το κόστος για ακόμα μια φορά επιβάρυνε τον εκπαιδευτικό, ενώ οι όμιλοι δε διστάζουν να βάλουν τους εργαζόμενους να κουβαλάνε τα λάπτοπ τους μαζί τους στο φροντιστήριο ελλείψει εξοπλισμού…

Στον Πουκαμισά έφτασαν, μάλιστα, στο αισχρό σημείο να ζητήσουν από συναδέλφους να συνδεθούν από το κινητό τους με μαθητές που απουσίαζαν! Ενώ οι μαθητές συρρέουν στα φροντιστήρια του ομίλου, συνεχίζουν να μη σπάνε τα τμήματα, μέχρι να ξεπεράσουν τους 9 μαθητές. Σε αίθουσες που δεν ξεπερνούν τα 12τμ, οι εκπαιδευτικοί κάνουν σερί μάθημα σχεδόν δύο ώρες, όπως απαιτεί το Διακρότημα, ή με ελάχιστα λεπτά διαλείμματος, που σε περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 5’, όπως στα φροντιστήρια Αλιμπινίσης.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τη λογική πως τα μέτρα προστασίας της υγείας μας κοστίζουν! Αυτή η λογική που μόνο κριτήριο έχει το κέρδος για τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος διαμορφώνει τις συνθήκες για ακόμη μεγαλύτερη εκτίναξη των κρουσμάτων και θέτει σε κίνδυνο κυνικά την υγεία μαθητών, των οικογενειών τους και των συναδέλφων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που θεωρούν την υγεία και τη μόρφωση ως κόστος και ταυτόχρονα μπουκώνουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με εκατομμύρια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με γονείς, μαθητές, φοιτητές, σωματεία στη δημόσια εκπαίδευσης και απαιτούμε εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για τη δια ζώσης λειτουργία σχολείων και φροντιστηρίων με ασφάλεια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του σωματείου μας στο Υπουργείο υγείας, την Τρίτη, 11-1-22, στις 10.00 π.μ.

Παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας.  

Διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, της ανατροπής!

Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν!

Απαιτούμε:

  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων και των κέντρων μελέτης στην πλατφόρμα διάθεσης self-test.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους. Καθολική ισχύς για όλες τα φροντιστήρια και κέντρα μελέτης.
  • Μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 40’ και αύξηση του χρόνου διαλείμματος σε 20’ για αερισμό και καθαρισμό των αιθουσών. Προσωπικό καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου.
  • Όχι στην αντιδραστική και αντιπαιδαγωγική αναμετάδοση του μαθήματος. Εξασφάλιση των όρων για την ασφαλή δια ζώσης διδασκαλία. Να προβλέπεται ενισχυτική διδασκαλία με εξασφαλισμένες τις αποδοχές των εκπαιδευτικών, για τους μαθητές που θα λείπουν λόγω νόσησης με covid.
  • Διατήρηση των συμβάσεων και δήλωση όλων των ωρών εργασίας για κάθε εργαζόμενο.
  • Μείωση της πληρότητα των σχολικών λεωφορείων σε 50% και ένταξη όλων των οδηγών και συνοδών στην πλατφόρμα διάθεσης self-test.
  • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους. Δεν είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών ο έλεγχος των tests των μαθητών.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, στις 10:00πμ

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων την Τρίτη 5:30μμ και των εργατικών συνδικάτων την Πέμπτη , στις 5:00μμ, στο Υπουργείο Υγείας.

ΤΕΛΙΚΟ.doc

Κύλιση προς τα επάνω