3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση να κάνουν δικιά τους υπόθεση την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της 20ης του Φλεβάρη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Κυβέρνηση, αστικό κράτος, ΕΕ και πλουτοκρατία, κλιμακώνουν τον πόλεμο, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης αντιμετωπίζουμε σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, ωρομίσθια και μισθούς κυριολεκτικά πείνας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν καταβάλλονται για μήνες, ενώ οι άνεργοι συνάδελφοί μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Απέναντί μας έχουμε οργανωμένους εργοδοτικούς συνδέσμους οι οποίοι πατώντας πάνω στους νόμους των κυβερνήσεών τους καταπατούν ό,τι είχε μείνει να θυμίζει εργασιακό δικαίωμα στο κλάδο. Δεν καταβάλλουν δεδουλευμένα και δώρα, απειλούν και τρομοκρατούν. Έχουν δεξί τους χέρι τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΣΙΕΛ-ΟΙΕΛΕ– ΓΣΕΕ, που σταθερά καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού και των χαμηλών απαιτήσεων, ταυτίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με την κερδοφορία των εργοδοτών και συστηματικά αποπροσανατολίζουν κάνοντας λόγο για καλούς επιχειρηματίες και για δίκαιες δικαστικές αποφάσεις έναντι των κακών! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιχειρηματίες έχουν καταγγείλει εδώ και καιρό όλες τις συμβάσεις που ίσχυαν στο κλάδο!

Οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη μεγάλη πείρα για το που έχει οδηγήσει τον κλάδο η εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό: από ήττα σε ήττα! Για το που έχει οδηγήσει η χαμηλή οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στους συνασπισμένους εργοδότες: στο να σερνόμαστε τρομοκρατημένοι σε ατομικές διαπραγματεύσεις για ψίχουλα με τους εργοδότες, υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις κυριολεκτικά τρεις και εξήντα σε Ευρώ!

 

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά στην απεργία της 20ης Φλεβάρη να δώσουμε απάντηση ταξικής οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς!

 Να προετοιμάσουμε την απεργία με διάθεση ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι στην εργοδοσία, στηριζόμενοι στο ταξικό μας κλαδικό σωματείο. Να διατρανώσουμε το δίκιο μας σε κάθε χώρο δουλειάς και στο δρόμο, ακυρώνοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, που σημαίνει δουλειά με 300-400 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές.

 Να σημάνουμε αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε:

  •  Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
  • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!

Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στις αποδοχές μας, που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες που έχουμε (ως αφετηρία διαπραγμάτευσης για τα ιδιωτικά σχολεία θεωρούμε το ύψος των αποδοχών πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και για τα φροντιστήρια το ύψος του ωρομίσθιου που είχε υπογραφεί στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στην Αττική πριν την καταγγελία της ΣΣΕ).

Να πυκνώσουμε τις γραμμές του σωματείου, να οργανωθούμε σε κάθε χώρο με καθημερινή δράση και συζήτηση, να υψώσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του και ανυπεράσπιστος.

            Αγώνας και ρήξη πριν είναι αργά. Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη, 10.30 Ομόνοια

Κύλιση προς τα επάνω