3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι και όλες στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτώβρη στο Σύνταγμα στις 6:30μ.μ.

Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας

και των δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση που διαμορφώνουν κυβέρνηση και εργοδοσία για κάθε ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή και τις ανάγκες μας, να δουλεύουμε εκτεθειμένοι στην πανδημία και με τους άθλιους όρους που αυτοί θέλουν.

Κανένας συμβιβασμός:

▪           Με τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς.

▪           Με την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία.

▪           Με το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς με ευθύνη ξεκάθαρα της κυβέρνησης.

▪           Με τη μη ασφαλή λειτουργία των σχολείων για τα παιδιά μας.

▪           Με την πληρότητα 100%  στα σχολικά λεωφορεία.

▪           Με την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων.

 

Εργοδότες και κυβέρνηση κάνουν πραγματικό αγώνα να φορτώσουν τα βάρη της πανδημίας στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων του κλάδου, των μαθητών και οικογενειών τους.

Πατάνε πάνω στις συνθήκες της πανδημίας και όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη του κράτους για την προστασία του λαού, αλλά προσπαθούν με τις ΠΝΠ τους να φορτώσουν και άλλα βάρη στους εργαζόμενους. Θέλουνε, να πληρώσουμε και αυτή την καπιταλιστική κρίση που ήταν έτοιμη από πολύ πιο πριν και πυροδοτήθηκε με την πανδημία.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας βγαίνουμε μπροστά με σημαία τις δικές μας ανάγκες.

Έχουμε τη δύναμη. Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

▪           Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.

▪           Μείωση της πληρότητας στα σχολικά λεωφορεία.

▪           Καμία απόλυση στα ιδιωτικά σχολεία, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Καμία δυσμενή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

▪           Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών διατάξεων των ΠΝΠ.

▪           Κανένας εργαζόμενος χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.

▪           Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να προσμετράται ο χρόνος ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.

▪           Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

▪           Να ορισθεί αναλογία τετραγωνικών- μαθητών ανά τάξη για τα φροντιστήρια, να καθιερωθεί το 15 μαθητές ανά τάξη στα ιδιωτικά σχολεία.

▪           Να σταματήσει η άδικη και παράνομη εξαίρεση από τα ΒΑΕ, των οδηγών στα σχολικά λεωφορεία.

▪           Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

▪           Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

▪           Πύκνωση δρομολογίων, ειδικά στις ώρες αιχμής, σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς.

▪           Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-για-το-συλλαλητήριο-στις-13-Οκτωβρίου.docx

Κύλιση προς τα επάνω